Svag andraperiod förstörde kvällen för MODO
Publicerad: 2018-02-09
Herr
MODO Hockey hade ledningen efter första perioden men en svag andraperiod avgjorde matchen till Leksands fördel. Fyra mål på drygt åtta minuter kunde MODO inte svara på och till slut skrevs förlusten till 4-1.

Efter onsdagens tvåpoängare borta mot BIK Karlskoga hade MODO tagit sig till Siljans strand för möte med Leksand under fredagskvällen. MDOO Hockey kom till spel med exakt samma lag som senast, med enda skillnaden att Isak Wallin tog plats mellan stolparna.

Den första periodens inledning var jämn spelmässigt där Leksand hade något mer av pucken men där båda lagen skapade några halvchanser framför respektive mål. MODO Hockeys första riktigt bra målchans kom fem minuter in i perioden när Patrik Karlkvist bröt ett av Leksands uppspel och tog ett skott i virket. Returen var Magnus Häggström framme på och från liten vinkel kunde han stöta in 0-1.

Leksand fortsatte skapa några bra chanser i perioden och Isak Wallin hade ett par riktigt fina räddningar, bland annat en benparad där ha styrde undan pucken med skridskospetsen.

MODO hade också ett par chanser i andra halvan av perioden, bland annat ett skott som strök stolpen och en farlig styrning från nära mål av Patrik Karlkvist.

Tung inledning på andra

MODO Hockey fick en riktigt tung inledning på andra perioden då Leksand i första bytet lyckades kvittera MODO Hockeys ledning och bara 39 sekunder senare hade även hemmalaget tagit ledningen med 2-1, detta direkt efter att MODO missat öppet mål.

MODO fortsatte att ha problem i egen zon och med 6:15 spelat av andra perioden utökade Leksand ledningen till 3-1 bakom en utlämnad Isak Wallin som inte fick någon hjälp av utespelarna.

När sedan Henrik Björklund tog en utvisning i offensiv zon så utökade Leksand sin ledning till 4-1, efter att MODO Hockey åter igen tappat markeringen precis framför mål.

Leksand hade ytterligare en puck i nät i den andra perioden men målet dömdes bort för spark efter lång videogranskning. Några fler mål föll inte i den andra perioden och Leksand hade en trygg ledning med 4-1 efter 40 minuter.

Leksand kunde hålla undan

MODO behövde jaga direkt i inledningen av tredje perioden i jakten på först och främst en reduering, men Leksand hade det mesta av spelet, delvis på grund av en utvisning som drabbade MODO efter drygt fyra minuter av perioden.

{!B}

MODO vaskade runt i kedjorna i hopp om att få till lite tryck mot Leksand men hemmalaget hade inga större problem att hålla undan i den tredje perioden och till slut skrevs slutsiffrorna till 4-1.

Familjedag på söndag mot Vita Hästen

På söndag är det familjedag i Fjällräven Center när arenan öppnar 14:00 inför nedsläpp som sker 16:00 när MODO Hockey möter Vita Hästen i HockeyAllsvenskan. Sittplatsbiljetter kostar 149kr och familjebiljetter 100kr där vår maskot Humlan finns på plats innan nedsläpp och Restaurang Victory har familjebuffé. Ni läser mer om biljetter till den matchen här.