MODO Hockey vinnare av DIF Elitcup 2018
Publicerad: 2018-09-16
Ungdom
MODO Hockey deltog under helgen i DIF Elitcup 2018 för U16 tillsammans med sju andra klubbar och med sex vinster och en förlust blev det till slut MODO som stod som segrare av cupen före Frölunda och Linköping.

MODO Hockeys U16-lag begav sig den här helgen till Stockholm för att delta i DIF Elitcup 2018. Åtta lag skulle göra upp om seriesegern där de övriga sju lagen var Frölunda, Linköping, Färjestad, Brynäs, HV71, Örebro och arrangörerna Djurgården.

MODO Hockey spelade tre matcher under fredagen och det blev två segrar och en förlust. MODO började mot Örebro och där blev det seger med 1-7. Näst på tur var Färjestad och den matchen vann MODO med 4-6. Det som skulle bli helgens enda förlust kom mot Frölunda där förlustsiffrorna skrevs till 3-4.

MODO gick rent lördag och söndag

Under lördagen spelade MODO Hockey två matcher och det blev två vinster. Morgonmatchen spelades mot Linköping och där vann MODO med 1-5. När man sedan besegrade Djurgården med 4-0 i kvällsmatchen hade MODO ett bra utgångsläge inför söndagen.

Brynäs stod för motståndet i turneringens näst sista match för MODO Hockey. En målmässigt jämn tillställning där det till slut var MODO som gick vinnande ur matchen med 1-0. Det, tillsammans med övriga resultat innebar att seger mot HV71 i MODO Hockey och turneringens sista match skulle ge seger.

MODO Hockey tog ledningen i matchen mot HV71, men fick snabbt se motståndarna kvittera till 1-1. Men med ett sent mål i första perioden och ytterligare två mål i andra halvan av andra perioden såg MODO till att vinna med 1-4 och därmed var cupsegern säkrad, en poäng före Frölunda och fyra poäng före trean Linköping.

"Vi gör en helgjuten insats"

– Vi gör en helt igenom fantastisk insats genom hela cupen. Vi spelar bra hockey i alla matcher, krigar stenhårt och håller uppe spelet. Vi gör faktiskt en helgjuten insats i alla matcher, säger MODO Hockeys assisterande tränare Andreas Moberg och får medhåll från huvudtränare Sebastian Byström:

– Vi är otroligt nöjda med hur vi tävlar mot så bra lag. Vi spelar mot högt rankade lag i Sverige men vi kliver in i varje match, är konsekvent i vårt spel och följer upp det vi pratat om. Det är en jämn och bra grupp och det är roligt att få med sig den här moroten inför resten av säsongen.

– Grabbarna har stora öron och suger åt sig information och instruktioner på ett bra sätt, avslutar Byström.

Redaktör, MODO Hockey Per Lundgren