Seger mot SAIK säkrade SDHL-platsen
Publicerad: 2020-02-29
Dam
Under lördagen säkrade MODO Hockey sin plats i SDHL när man hemmaslog Skellefteå AIK i andra kvalmötet. Matchen slutade 7-0 där MODO vann skotten med hela 70-14. MODO hade fem olika målskyttar med mål från Marion Allemoz, Gracen Hirschy (3), Laura Lerchová, Erica Rieder och Daniela Pejsová.

Det var en spännande match i Fjällräven Center under lördagen där MODO Hockey och Skellefteå AIK gjorde upp i möte nummer två om en plats i SDHL. Förutsättningarna var enkla. Seger för MODO innebar säkrad plats i högstaligan, och seger för SAIK var ett måste för att tvinga fram en tredje match.

Inledningen var jämn där bortalaget Skellefteå AIK såg betydligt mer påslagna ut än i första mötet under onsdagen. Två minuter in hade man också en puck i mål och trodde då att man tagit ledningen. Men efter noggrann domardiskussion dömdes det bort för spark.

Efter det bortdömda målet tog MODO över allt mer av matchbilden och hade flera vassa avslut. Miranda Dahlgren i målet stod dock emot det mesta och gjorde flera kvalificerade räddningar. Första perioden såg länge ut att bli mållös men med sjutton sekunder kvar stänkte Marion Allemoz in 1-0 och matchen första mål.

Islossning i andra

I den andra perioden blev det en rejäl islossning för MODO där man inom loppet av åtta minuter gick upp till en 5-0 ledning. Tio minuter in den andra perioden gjorde Gracen Hirschy 2-0 och mindre än en minut senare va det dags igen när Laura Lerchová tryckte in 3-0 till hemmalaget.

3-0 gjordes av Erica Rieder innan det återigen var dags för Gracen Hirschy att skriva in sig i målprotokollet med sitt 5-0 mål. Skotten efter den andra perioden var hela 47 - 11 till hemmalaget som hade ett rejält spelövertag.

MODO trappade inte ned på tempot i den tredje perioden och man fortsatte att skölja över SAIK. 6-0 kom fem minuter in i perioden där Daniela Pejsova skrev in sig i målprotkollet. Trettio sekunder senare ringde det igen när Gracen Hirschy fullbordade sitt hattrick i och med 7-0. Det blev också slutresultatet i matchen där segern innebär 2-0 i matcher och ett säkrat kontrakt i SDHL.