Jonatan Bjurö klar för MODO Hockey
Publicerad: 2015-04-02

Målvakten Jonatan Bjurö är klar för MODO Hockey där kontraktet är skrivet över de två kommande säsongerna. ”Vi har haft ögonen på honom en tid och han har visat att han håller för spel på högsta nivå”, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.

Jonatan Bjurö kommer senast från spel i VIK Västerås där han vaktade kassen under 19 matcher i HockeyAllsvenskan och stoppade 413 skott för den totala räddningsprocenten 92,19. Bjurö vaktade även målet under tre matcher för Västerås i den HockeyAllsvenska finalen.

– Bjurö är en ung och utvecklingsbar målvakt som kommer från en bra säsong i Västerås. Vi har haft ögonen på honom en tid och han har visat att han håller för spel på högsta nivån i Sverige, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet. 

”Kommer att fungera bra tillsammans med Reideborn”

Jonatan Bjurö fyllde 24 år under januari månad och har Jonstorps IF som moderklubb. Via AIK och Malmö i J18 och J20 har Bjurö representerat Borås i HockeyAllsvenskan, Sparta Sarpsborg i Norge samt Visby/Roma i division ett innan Västerås var den senaste klubbadressen.

– Jonatan Bjurö kommer tillsammans med Adam Reideborn att fungera jättebra som målvaktspar den kommande säsongen för MODO Hockey, säger GM Svartvadet och avslutar:

– Vi har haft en utmärkt utveckling på de målvakter som spelat för oss den senaste tiden och det blir nu spännande att följa det här målvaktsparet.

Kontraktet mellan Jonatan Bjurö och MODO Hockey är skrivet för de två kommande säsongerna.

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson