Björn Hellkvist inför mötet mot Brynäs
Publicerad: 2019-08-19
Herr
Försäsongen rullar vidare för MODO Hockey som på tisdag kväll möter Brynäs IF i Järvsö. "Det handlar inte så mycket om att vi måste vinna matchen mot Brynäs som att det handlar om att vi alla vill svara för en bättre prestation än i den senaste matchen under försäsongen", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.

MODO Hockey har en seger och en förlust så här långt på försäsongen inför HockeyAllsvenskan 2019/2020. Fredagens hemmamatch slutade 2-3 mot Vaasan Sport och nu väntar nästa utmaning när laget reser till Järvsö för att på tisdag kväll möta Brynäs IF.

– Mot Vaasa sätter vi oss i en situation där det blir möjligt för en skicklig spelare att skjuta i krysset och avgöra matchen. Det skulle inte behövt hända då han skulle kunnat skjuta det skottet, men då hade det ändå inte betytt någonting för slutresultatet. Vi skulle ha avgjort tidigare då vi hade kommandot i den tredje perioden och skulle dödat matchen i de första två perioderna, kommenterar Hellkvist till MODO Channel och fortsätter:

– Mot Brynäs kommer vi inte att kunna tävla i skills med dem individuellt. Det vi måste tävla genom är ett kollektiv som strävar tillsammans, det är vår möjlighet och det var därför vi hade den typ av träning som vi hade idag där gruppen måste svetsas samman och spela tight tillsammans.

Se intervjun med Björn Hellkvist i spelaren nedan.

Läget i MODO Hockey

Oliver Dackell vaktar kassen i matchen mot Brynäs där Oscar Hedman och Patrik Karlkvist är tillbaka i truppen där även backen William Wallinder gör debut i seniorsammanhang.

Nästa match i Fjällräven Center på fredag

MODO Hockeys nästa försäsongsmatch på hemmaplan spelas nu på fredag den 23 augusti när Örnsköldsvik HF är hemmalag och arrangör i Fjällräven Center. Biljettintäkterna går därför till Örnsköldsvik där MODO Hockey vill stötta deras verksamhet. Säsongskort gäller därför inte till matchen där biljetter finns att köpa på modo.ebiljett.nu.

{!A}

Till MODO Channel

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson