Förändringar i MODO Hockeys sportsliga organisation

1 december 2016 09:30

MODO Hockey har presenterat starten på det långsiktiga arbetet för en ny sportslig modell i föreningen under namnet Återväxten 2020. Verksamhetsmål och vägen framåt innebär även att det på kort sikt sker förändringar i den sportsliga organisationen. ”Vi behöver ett tydligt ledarskap för att bygga en organisation där fokus ligger på spelar- och ledarutveckling”, säger MODO Hockeys VD Johan Widebro.


Återväxten 2020 är namnet på MODO Hockeys omfattande arbete för en långsiktig strategi vad gäller den sportsliga modellen och organisationen i föreningen. Efter ett omfattande förarbete under hösten har nu arbetet startat med visioner och mål samt vägen framåt genom en handlingsplan.

Handlingsplanen innebär bland annat att en ny sportchef rekryteras och att Per Svartvadet sägs upp från sin nuvarande roll. Sportrådet avvecklas, Andreas Johansson fortsätter som huvudtränare i MODO Hockey samt blir tillförordnad sportchef under rekryteringsprocessen.

– Förändringen i den sportsliga organisationen bygger på det ledarskap vi vill se i MODO Hockey för att driva igenom Återväxten 2020. Värdegrund, sportslig identitet, vision och mål ska arbetas fram och implementeras där vi tar tydligt avstamp mot framtiden, säger MODO Hockeys VD Johan Widebro och avslutar:

– Vi kommer att vara noggranna i rekryteringsprocessen av en sportchef till MODO Hockey utifrån den kravprofil som utredningen tagit fram. På kort sikt kommer Andreas Johansson att jobba intensivt för att stärka upp herrarnas representationslag och vinna matcher i HockeyAllsvenskan. Detta samtidigt som vi fortsätter att utbilda de unga spelarna i laget.

Varför sker denna förändring just nu?

– Per Svartvadet har sex månaders uppsägningstid och då vi vill ha en ny sportchef på plats som kan rekrytera spelare inför kommande säsong gör vi förändringen nu. Svartvadet kommer att finnas kvar i organisationen under sin uppsägningstid men kommer att fokusera på andra arbetsuppgifter. Svartvadet har lagt ner enormt engagemang, tid och hjärta på sitt arbete då rollen som sportchef även har innefattat ansvar för såväl ungdom-, junior- och damverksamheten i föreningen.

Varför avvecklas sportrådet?

– Sportrådet har gjort ett bra jobb men arbetsformen gjorde oss trögrörliga på marknaden. Vi behöver ett tydligt ledarskap där ansvaret inte är delat och sportchefen har det fulla ansvaret för spelarrekryteringar.

Kommer MODO Hockey att värva spelare till herrlaget?

– Arbetet med att scanna av spelarmarknaden fortsätter löpande och vi behöver stärka upp laget då vi har skador på viktiga spelare. Vi har ännu inte förbrukat vår spelarbudget men vill vara ytterst noggranna med vilka spelare vi värvar. Just nu fokuserar vi på de två kommande matcherna i HockeyAllsvenskan som spelas fredag och måndag.

Vad är målsättningen för MODO Hockeys herrlag?

– Målsättningen har diskuterats under hösten och vi vill nu vara tydliga med att vi ska vara tillbaka i SHL senast säsongen 2018/2019.

Ställ frågor om #återväxten2020

Har du frågor till MODO Hockeys VD Johan Widebro angående framtiden, förändringar, Återväxten 2020 eller annat som rör MODO Hockey?

I eftermiddag spelar vi in en intervju i MODO Channel för att ställa dina frågor. Skriv på Twitter under #återväxten2020 eller posta dina frågor i tråden på MODO Hockeys Facebook-sida.