Björn Hellkvist inför onsdagens bortamatch
Publicerad: 2020-02-25
Herr
MODO Hockey reser på roadtrip för två bortamatcher på tre dagar. Första stoppet är Norrköping och match mot Vita Hästen i omgång 49 där nedsläpp sker 19:00 på onsdag kväll. "Vi går för att ta tre poäng men är ödmjuka inför uppgiften då det är en tuff bortamatch som väntar", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.

MODO Hockey kommer senast från seger med 5-4 på hemmaplan mot Kristianstad IK. Matchen var av det märkligare slaget och innehöll matchstraff för båda lagen, två bortdömda mål för MODO men seger efter straffläggning efter underläge 3-5 efter två perioder.

– Jag lämnar det därhän, faktiskt. Min analys hamnar ändå på någon annans ansvar och det står jag för. Jag tycker att vi svarar för en okej match men vi berövas möjligheten att vara bra, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel och konstaterar:

– Vi har en bra känsla i laget och trots alla möjliga sorters utmaningar lyckades vi att krångla till oss två poäng i matchen.

Uddamålsförlust senast i Himmelstalundshallen

MODO Hockey och Vita Hästen har mött varandra tre gånger tidigare i HockeyAllsvenskan 2019/2020 där hemmalagen avgått med segern i samtliga möten. I säsongens matchen i Fjällräven Center har MODO segrat med 5-1 och 5-0 medan den förra matchen i Himmelstalundshallen slutade 4-3 till Vita Hästen. MODO Hockey innehar andra plats i tabellen medan Vita Hästen ligger på sjunde plats inför onsdagens match.

– Senast vi mötte Vita Hästen på bortaplan var det hemskt dåligt i två perioder innan vi var nära en kvittering i den tredje perioden trots att vi tidigt låg i underläge med 4-0. Det var en match med två ansikten där vi kom ut dåligt men avslutade bra, konstaterar Hellkvist till MODO Channel och avslutar:

– Vita Hästen är puckskickliga och spelar i ett högt tempo där de är ganska fysiska i sitt spel. Jag tycker att de är laget som har utvecklats mest den här säsongen och jämför man med förra året har de tagit enorma kliv både som lag och i spelsättet.

{!B}

Till MODO Channel för fler klipp

Läget i MODO Hockey

Mattias Norlinder deltog inte i tisdagens träning och åker heller inte med på bortaresan. Linus Pettersson spelar med J20, Joakim Hagelin och Tommy Enström saknas fortfarande på grund av skador. Samtliga tre målvakter är med på resan.

Sista hemmamatchen i grundserien nästa onsdag

Om en vecka spelas den sista matchen i Fjällräven Center för HockeyAllsvenskan 2019/2020 när Tingsryds AIF kommer på besök för match i omgång 51/52. Var på plats och lyft laget till tre poäng i slutspurten av grundserien - biljetter förköper du på modo.ebiljett.nu.

Press och kommunikation, MODO Hockey Frank Eriksson