Annie Svedin återvänder till MODO Hockey
Publicerad: 2016-07-15

MODO Hockey kan idag meddela att man gjort klart med den 24-åriga landslagbacken Annie Svedin från Sundsvall Wildcats. "Vi är glada över att kunnat knyta till oss Annie och att hon vill komma tillbaka till klubben", säger MODO Hockeys damansvarige Robert Elfving.

Annie har de senaste två säsongerna spelat i Sundsvall Wildcats där hon på 52 matcher i Riksseriens grundserie svarat för 21 poäng. Säsongen 2009/2010 var Svedin senast i den röda MODO-tröjan innan hon flyttade till USA för fyra år i collegeligan NCAA där hon spelade för Ohio State University. 

- Jag ser väldigt mycket fram emot den kommande säsongen. Jag har ju spelat i MODO tidigare så helt främmande är jag inte med klubben. Efter två väldigt tuffa säsonger i Sundsvall kände jag att jag behövde ett miljöbyte. Det är ett ungt och hungrigt lag jag kommer till, säger Svedin och avslutar:

- Jag har träffat många ur laget under sommarens landslagsläger. Jag hoppas och tror att lagets inställning och konkurrensen inom laget kan bidra till min fortsatta utveckling.

I och med det skrivna kontraktet med Annie Svedin har man nu sex backar på kontrakt för den kommande säsongen, varav tre av dessa deltagit i minst ett av Damkronornas läger denna sommar.

- Med Annie i laget blir vår backsida nästintill komplett och där ska vi in med en till för att sedan hålla en utvecklingsplats öppen, säger MODO Hockeys damansvarige Robert Elfving och fortsätter:

- Vi vet att Annie är en bra spelare men även en bra person eftersom vi känner henne sedan gymnasietiden. Det är en smart back med mycket rutin som kan användas smart i alla situationer.

Kontraktet mellan Annie Svedin och MODO Hockey sträcker sig över säsongen 2017/2018.

Robin Forssén