MODO klara för final i J18-slutspelet
Publicerad: 2018-03-30
Junior
MODO Hockey är i final! Detta efter en fantastiskt underhållande semifinal mot Frölunda där det krävdes ett övertidsavgörande för att skilja lagen åt. Den svängiga matchen avgjordes av Lukas Wernblom bara 40 sekunder in i övertiden på ett turligt mål. Nu väntar final i morgon mot Djurgården.

MODO Hockey har genom en fin säsong tagit sig hela vägen till Final Four i Nyköping som avgörs under påskhelgen. Under långfredagskvällen var det dags för semifinal mot Frölunda, en repris på fjolårets final som MODO Hockey gick segrande ur. Sex spelare är kvar i MODO Hockeys trupp från den matchen och i Frölunda finns nio spelare kvar.

Den första perioden mellan lagen blev en underhållande period där de båda lagen höll högt tempo och där det var mängder med snabba spelvändningar. Knappt fem minuter in i matchen så kom det första målet i matchen och det var MODO som gjorde det.

Lukas Wernblom vann pucken i offensiv zon med en tung tackling och till slut kunde Max Wahlgren, från obefintlig vinkel, valla in 0-1 via målvaktens mask. Tio minuter senare kvitterade Frölunda till 1-1 men innan perioden var över hade MODO återtagit ledningen igen.

Alexander Popovic stod för en fin uppåkning och när Frölundas målvakt inte kunde hantera Rasmus Lindgrens skott så höll sig Wille Åström framme och petade in 1-2 för MODO, som i egenskap av sämre placerat lag var uppsatt som bortalag.

Frölunda kvitterade i andra perioden

Den första perioden var spelmässigt något i Frölundas fördel men där MODO utnyttjade chanserna bra. Den andra perioden blev precis tvärtom, där MODO var det bättre laget spelmässigt men där Frölunda var laget som skulle göra periodens enda mål.

Målet kom knappt sju minuter in, efter att Lucas Jägbring i MODO Hockeys mål först stått för tre-fyra magnifika räddningar på bara några sekunder men när pucken gick upp till Frölundas Filip Hasa på backplats så kunde MODO inte längre stå emot utan kvitteringen var ett faktum.

Perioden i övrigt blev mållös, en period där tempot gick ned betänkligt och där det inte var lika snabba spelvändningar. Efter 40 spelade minuter var ställningen lika på två.

Matchen till förlängning

Den tredje perioden var bara nio sekunder gammal när Frölunda för första gången tog ledningen i matchen, då Samuel Fagemo hittade rätt med ett avslut.

Men MODO Hockey gav inte upp utan fortsatte kämpa hårt i matchen och i spel fyra mot fyra så kunde man kvittera matchen. Mattias Norlinder drev upp pucken efter högerkanten, kom till avslut och Lukas Wernblom kunde skicka in returen utan chans för Frölundas målvakt Erik Portillo.

Med 52:29 på klockan kom 3-4 då MODO vann pucken i offensiv zon och Wille Åström skickade in pucken framför mål, där pucken studsade in via en Frölundaspelare och MODO var åter igen i ledningen.

Frölunda skulle dock komma tillbaka i matchen igen. Med bara 2:37 kvar av perioden kvitterade Eric Engstrand när hans skott från blålinjen letade sig in bakom Lucas Jägbring.

Med mindre än två minuter kvar fick MODO chansen i power play efter en puck out, men man kom aldrig riktigt till någon bra chans och semifinalen gick till förlängning.

Wernblom avgjorde efter 40 sekunder

Förlängningen hann inte längre än 40 sekunder in innan det avgörande målet föll och det var Lukas Wernblom som gjorde det. Målet, ett turligt sådant där Wernblom sköt utanför och pucken studsade tillbaka via målvakten och in i mål, innebär att MODO Hockey är i final och har chans att försvara fjolårets guld.

I finalen kommer MODO Hockey få möta Djurgården som i den första semifinalen vann klart mot Linköping med 6-1. Finalen avgörs redan i morgon lördag, i en match som startar 15:30.

Redaktör, MODO Hockey Per Lundgren