Strafförlust i första försäsongsmatchen
Publicerad: 2018-08-14
Ett länsderby inledde försäsongen för MODO Hockey när man under tisdagskvällen gästade Timrå IK för det första av två möten mellan lagen innan respektive serier drar igång. Det blev till slut förlust på straffar med 5-4 för gästande MODO efter periodsiffrorna 1-0, 1-2 och 2-2. MODO Hockeys målskyttar i matchen var Henrik Björklund, Lukas Wernblom, Victor Berglund och Jonathan Johnson.

MODO Hockey åkte de femton milen söderut under tisdagen för säsongens första match. Nykomlingen i SHL, Timrå IK, stod för motståndet när de båda lagen gjorde matchdebut. Inför drygt 2300 åskådare blev det en målrik tillställning som de båda lagen bjöd på.

Den första perioden var dock något tillknäppt och det märktes på lagen att det var första matchen för säsongen. MODO Hockey gjorde en stabil period och skapade en hel del chanser, bland annat så hade man ett skott i stolpen och flera avslut som med lite tur hade kunnat ge ett mål.

Det var dock hemmalaget som gjorde första periodens enda mål när man tog hand om en retur och kunde göra 1-0 bakom Isak Edman som gjorde sin första match för herrlaget i MODO Hockey.

Björklund första målskytt för MODO

Den andra perioden blev mer öppen spelmässigt än den första perioden och framför allt MODO klev fram och stressade Timrå på ett bra sätt. Det var därför inte oförtjänt när Henrik Björklund kvitterade i power play, fint framspelad av Tim Wahlgren.

Gästerna fortsatte det fina spelet och i en spelvändning tog man ledningen då Lukas Wernblom tog hand om den retur som uppstod på Johan Erikssons avslut från nära håll.

Utvisningar präglade perioden och det var MODO Hockey som fick spela flest minuter i box play. Till slut tog det ut sin rätt och i slutet av andra perioden kvitterade Timrå i spel fem mot fyra.

Straffar fick avgöra

Den tredje perioden blev den mest målrika av de tre. Timrå tog på friläge ledningen med 3-2 men kort därefter kvitterade MODO genom Victor Berglund på hans skott från blå. Matchen stod och vägde när Timrå åter igen tog ledningen på en kontring, där Isak Edman inte hann över för att täcka av skottet.

Gästerna hade dock inte givit upp utan bara en kort stund senare kunde Jonathan Johnson kvittera till 4-4 med ett vackert avslut som satt i första krysset. Efter 60 spelade minuter var det lika på 4 och straffar tog vid.

I straffläggningen var det Timrå som drog det längsta strået efter att man gjort tre mål och MODO Hockey enbart gjort ett mål, målet genom Patrik Karlkvist.

För MODO Hockey väntar nu en hemmamatch då Björklöven gästar Fjällräven Center den 22:a augusti. Matchen ingår i SCA-cupen som sedan avslutas sista helgen i augusti, då MODO möter Mora och Timrå i Sundsvall.

Matchen mot Björklöven är gratis för säsongskortsinnehavare. Har du inte säsongskort kan du köpa biljetter till den matchen på modo.ebiljett.nu.