MODO Hockey presenterar sina tränarkonstellationer

18 april 2014 09:27

MODO Hockey och General Manager Per Svartvadet kan nu presentera tränarkonstellationerna för klubbens A-lag, samt de båda juniorlagen J18 respektive J20.

– Det känns jättebra att ha fått de här pusselbitarna på plats. Det känns som ett första steg i att utveckla den sportsliga organisationen ytterligare, säger GM Svartvadet.


Anders Forsberg, Jan-Axel Alavaara, Henrik Gradin. Det är trion som ska styra MODO Hockeys A-lag kommande säsong.

Henrik Gradin är ny i sällskapet och kommer närmast från klubbens J20-lag.

– Det här känns otroligt kul och framför allt jätteinspirerande. Har en längre tid haft målsättningen och drivkraften mot att ta mig till ett A-lag – och att nu få den här möjligheten känns mycket bra, säger Gradin.

Säsongen 2012-13 jobbade Gradin för övrigt tillsammans med Jan-Axel Alavaara i J20-laget och nu återförenas de.

– Vi hade ett bra samarbete den säsongen och det känns bra att "Janne" redan finns i A-laget. Anders Forsberg har jag haft bra kontakt med hela säsongen och att nu få jobba tillsammans med honom – och lära av honom ska bli intressant.

Vilka egenskaper ser du som dina främsta?

– Att få grabbarna gå "all-in" – att få de att tävla varje dag. Samtidigt är det också viktigt att få dem att trivas och må bra. Gör de det så presterar de också bra.

Huvudtränare Anders Forsberg säger så här om den konstellation han ska jobba tillsammans med kommande säsong:

– "Janne" har det fungerat mycket bra med under föregående säsong. Han har gjort ett bra jobb – både arbets- och kunskapsmässigt. Gradin har gjort ett bra jobb med juniorerna och i alla våra kontakter har han gett ett bra och rakt intryck. Sedan ska vi inte heller glömma "Masken" som ingår i teamet och är mycket värdefull.

– Jag är otroligt nöjd med uppsättningen av ledare för A-laget. De kompletterar varandra, och jag kommer att utmana dem att gå utanför deras egen komfortzon för att få ut maximalt av laget. Det är bra människor som älskar hockey och MODO, säger GM Per Svartvadet och fortsätter:

Lennart Hermansson kommer inte träna något lag denna säsong utan mer vara spindeln i nätet. "Lelle" är otroligt noggrann och har ett enormt hockeykunnande som kommer bli nyttigt och värdefullt för hela den sportsliga organisationen, säger GM Svartvadet.

– Det här innebär också att Barry Smith lämnar klubben. Vill tacka Barry för det jobb han gjort - hjälpt till i klubbens utveckling och önskar honom lycka till i framtiden, säger GM Svartvadet.

MODO Hockey J18 går in i kommande säsong som regerande svenska mästare. Huvudtränare i laget blir Pär Styf, senaste säsongen assisterande tränare i J20-laget.

– Blir en stor utmaning att få ta större ansvar, vara mer ledande. Jag har haft ett jätteroligt år tillsammans med Gradin i J20, ett år som varit både läro- och händelserikt, säger Styf som till sin hjälp i J18 kommer att ha Urban Omark.

– Här har vi två hungriga ledare som verkligen brinner för uppgiften. De har samma tänk kring hur hockey ska spelas och sätter krav på killarna, men samtidigt har de också en varm famn, säger GM Svartvadet och fortsätter:

– Pär kommer att vara huvudansvarig, och utveckla backarna individuellt. Urban har gjort en fantastisk resa de två år han jobbat tillsammans med "Lelle" Hermansson. Nu är det dags för Urban att ta ännu större ansvar. Han har få övermän när det gäller tekniska detaljer och är väldigt målmedveten.

Thomas Högström (ovan) och Magnus Wernblom är duon som kommer att ha hand om MODO Hockey J20. Högström kommer närmast från klubbens U16-lag och så sent som säsongen 2011-12 var han assisterande tränare i J20.

– Det känns fantastiskt roligt att få chansen som huvudansvarig i J20. Det kom som en överraskning – men en oerhört trevlig sådan, säger Högström och fortsätter så här när han beskriver sig själv som tränare:

– Jag älskar att vinna! Sedan brinner jag för att fostra och hjälpa spelare uppåt i sina karriärer. Det viktiga är naturligtvis att spelaren själv har drivet att vilja utvecklas – jag ska göra allt för att hjälpa dem på vägen. Att dessutom få möjligheten att jobba tillsammans med Magnus Wernblom ska bli kanonkul.

– Klart det ska bli oerhört spännande att få vara med på den här nivån, säger Wernblom och fortsätter:

– Som tränare är jag engagerad. Jag har varit med i branschen ett tag, har lärt mig både det ena och andra.

– Thomas har tidigare varit i MODOs juniororganisation i totalt sex år, därefter har han haft ett par år i MODO Ungdom. Det är exakt det här vi vill, att få in nya ledare, samt att man kan gå emellan lag och utvecklas hur det passar livssituationen, säger GM Svartvadet och fortsätter:

– Därför är det också extra roligt att Magnus vill ta sig vidare i sin tränarkarriär. Jag känner Magnus sedan 20 år tillbaka och jag kan lova att vi kommer att flytta fram positionerna för alla killar. Alla vet hur Magnus var som spelare och det är så han är som ledare också, väldigt mycket passion och inlevelse.

– Vidare har vi Magnus Helin som målvaktstränare för juniorerna. Magnus har stor del i de framgångar vi haft på målvaktssidan de senaste åren och han jobbar bra i team med "Masken", säger GM Svartvadet.

A-LAGET

Anders Forsberg , huvudtränare

Henrik Gradin , assisterande tränare

Jan-Axel Alavaara , assisterande tränare

Maciej Szwoch, målvaktstränare

Lennart Hermansson, sportkoordinator

J20

Thomas Högström , huvudtränare

Magnus Wernblom , assisterande tränare

Magnus Helin, målvaktstränare

J18

Pär Styf , huvudtränare

Urban Omark , assisterande tränare

Magnus Helin, målvaktstränare