Skön seger borta mot Djurgården
Publicerad: 2021-11-19
MATCHRAPPORT
MoDo fick bästa tänkbara start efter landslagsuppehållet genom att besegra Djurgården med 3–1 på bortaplan. Lina Ljungblom var huvudsaklig segerorganisatör genom att göra två av MoDos mål.

Det var en sorts sexpoängsmatch som utspelades på Hovets is i Stockholm på fredagskvällen. Inför nedsläpp parkerade MoDo på femte plats med 27 inspelade poäng, medan femteplacerade Djurgården stod på 22 poäng.

MoDo gick ut och tog tag i den berömda taktpinnen i den första perioden. Skottstatistiken 14–3 i bortalagets favör skvallrar en del om hur spelet såg ut och MoDo tog också ledningen efter drygt sex spelade minuter.

Efter en vunnen tekning tog Mariam El-Mahmadi skott från sin backplats och pucken skarvades sedan i mål av Lina Ljungblom, forwarden som nyligen kom hem igen efter att ha spelat OS-kval med Damkronorna.

Ljungblom var sedan med i förarbetet i det som kom att bli det matchavgörande målet. Djurgården kvitterade tidigt i tredje perioden, men MoDo studsade tillbaka och Jaycee Magwood var den som stänkte in det viktiga 1–2-målet. Hon tog sig runt kassen och skickade in pucken lite på vinst och förlust och hittade en lucka på Wilma Nilsson i DIF-kassen.

Hemmalaget jagade sedan för en kvittering och valde att plocka ut nämnda Nilsson och satsa med sex utespelare. Då norpade Lina Ljungblom åt sig pucken i en närkamp i mittzonen, avancerade framåt och skickade 3–1-pucken i krysset.

Allt som allt en bra insats av MoDo Hockey, som framför allt hade god kontroll om matchen under de två första perioderna.

– En stabil insats av oss och vi kunde ha vunnit med mer, säger huvudtränare Björn Edlund och fortsätter:

– Det var en riktig lagseger, där alla verkligen bidrar. Det var kul att se hur allting kuggade i direkt efter uppehållet.

Nu väntar ytterligare en sexpoängsmatch på bortaplan på lördagen, när MoDo tar sig an Linköping på lördagen. Matchen startar 13.00 och sänds i Sportkanalen.