Stora siffror när MODO vann hemma mot Örebro
Publicerad: 2019-01-13
Junior
Det blev en klar seger med hela 8-2 när MODO Hockey tog emot Örebro i J20 SuperElit Top10 under söndagseftermiddagen. Efter en målmässigt jämn förstaperiod så var det MODO som hade bäst utdelning i resten av matchen.

Söndagseftermiddagen i Fjällräven Center var skådeplatsen för mötet mellan MODO Hockey och Örebro i J20 SuperElit Top10. Örebro kom från en tung förlust borta mot Luleå med hela 9-2 och det skulle inte bli så mycket roligare i mötet med MODO.

Den första perioden var dock målmässigt jämn när den summerades, detta efter att MODO Hockey först tagit ledningen i power play efter drygt fyra minuter av matchen. Målet kom från Max Tjernström, där han assisterades av Tobias Åhström och Nicolas Müller.

Målet såg ut att bli periodens enda, men när Örebro i slutminuten fick chansen i spel fem mot tre så kom kvitteringen med bara 10 sekunder kvar av de första 20 minuterna.

MODO ökade farten i andra perioden

Den första perioden var lagd åt handlingarna och det var ett hetare och mer påslaget MODO som kom ut till den andra perioden. Trots att man tidigt fick spela i numerärt underläge så var man bättre än Örebro och när MODO fick chansen i fem mot fyra så kom ledningsmålet från Oscar Pettersson. Oscar spelades fram av Linus Pettersson och Linus Skager och mitt i slottet avslutade han snyggt till 2-1.

Knappt tre minuter senare utökade MODO Hockey ledningen då Tobias Åhström och Nicolas Müller spelade fram Hugo Styf som inte gjorde något misstag utan satte 3-1 bakom Örebros målvakt. MODO fortsatte pressa och när man fick en ny chans i power play så var det Anton Gradin som, framspelad av Oscar Pettersson och Alexander Popovic, tryckte in 4-1 från nära håll.

4-1 blev 8-2 i sista perioden

Örebro fick upp hoppet efter fem minuter av den tredje perioden då Viktor Lodin satte 4-2 bakom Marcus Nygren i MODO Hockeys mål. Men närmare än så kom aldrig gästerna och MODO skulle glida undan till en klar seger.

5-2 gjorde Mattias Norlinder när han och Tobias Åhström utnyttjade en snabb kontring på bästa sätt. 6-2 gjorde Max Wahlgren då hans halvträff blev ett perfekt avslut från nära håll. Wahlgren spelades fram till målet av Tobias Åhström och Nicolas Müller.

Matchens poängmässigt bäste spelare, Tobias Åhström, fick efter att ha spelat fram till fyra av de tidigare målen nu sätta 7-2 då Max Wahlgren bjöd tillbaka från tidigare och med mindre än fem minuter kvar av matchen fastställde Linus Skager slutresultatet till 8-2, då han i power play spelades fram av Alexander Popovic.

MODO Hockey tog därmed full pott i J20 SuperElit Top10 och är med det i toppen av serien efter fyra spelade omgångar. Tabellen är en tät historia där Växjö är tvåa på samma poäng och Frölunda är trea, en poäng efter MODO.