Straffseger på hemmaplan mot Brynäs
Publicerad: 2019-01-15
Dam
Det blev en jämn och målsnål tillställning när MODO Hockey och Brynäs IF möttes i SDHL under tisdagskvällen. Lagen kunde inte skiljas på under varken ordinarie tid eller i förlängningen och matchen gick till straffar. Väl där kunde MODO dra det längsta strået och behålla bonuspoängen.

Det var en avvaktande start på tisdagens möte mellan MODO Hockey och Brynäs IF. Lagen bytte chanser med varandra men de riktigt farliga lägena uteblev.

Halvvägs in i perioden hade båda lagen också chansen i numerärt överläge, men även där var det två, uddlösa numerära överlägen, och den första perioden slutade 0-0.

Den andra perioden blev däremot betydligt mer underhållande, och det tog inte långt tid innan matchens första nolla var spräckt.

Trettio sekunder in i perioden öppnade Ivana Bilic upp målskyttet när hon sprätte upp pucken i krysset och gav gästerna ledningen.

Efter målet följde en händelserik period och kort därefter hade hemmalaget kvitterat. Johanna Olofsson skickade in en puck från backpositionen som letade sig hela vägen i mål för 1-1.

Brynäs trodde sedan att man hade en puck i mål när förre MODO-kapten Erika Grahm tryckte sig in framför kassen för att försöka snirkla in pucken i mål. Men Peslarová snodde åt sig pucken med plocken precis innan den skulle passera mållinjen.

Inget avgörande under ordinarie tid

Den tredje perioden inleddes mer eller mindre med ett numerärt överläge för MODO då Andrea Cordoba visades ut för Illegal hit. Men istället för att ta ledningen så ådrog sighemmalaget en egen tvåminutersutvisning precis när det numerära överläget var över.

Sitt boxplay redde man ut bra, men det var gästerna som förde matchen den sista perioden och de vann även skotten med 10-4. Perioden slutade dock ändå oavgjort och lagen kunde inte skiljas på efter tre perioder.

Övertidsperioden blev sedan en svänging historia där lagen hade ett gäng bra målchanser var. Men inte heller där kunde lagen skiljas åt, trots att MODO fick chansen i powerplay den sista minuten.

Matchen gick istället till straffar, som även den visade sig skulle vara oerhört jämn och spännande. Tre gånger kvitterades det under straffläggningen, innan hemmalaget till sist kunde dra det längsta strået genom Kaitlyn Tougas i den tolfte straffomgången.

Det blev till slut en skön seger med 2-1 och hemmalaget behöll därmed bonuspoängen.