Lägesrapport från MODO Hockey

28 april 2016 14:24


Arbetet inom MODO Hockey fortsätter att vara intensivt och vi kommer snart att kunna presentera den nya organisationen.

– Det är ett omfattande varsel som skett och det kan uppfattas som att processen drar ut på tiden, säger MODO Hockey ordförande Tomas Byberg och fortsätter:

– Alla parter arbetar för en så snabb lösning som möjligt där samarbetet med de fackliga organisationerna fungerat väldigt bra. Samtidigt som vi har respekt för att det berör väldigt många personers liv är vår förhoppning att inom kort presentera den nya organisationen både vad gäller den administrativa sidan såväl som den sportsliga.

MODO Hockey har sedan slutet av mars månad haft tjänsten som VD utannonserad där representanter från styrelsen arbetat med rekryteringen. Processen är nu inne i slutskedet.

– Vi har en väldigt god känsla och för avslutande samtal. Under maj månad kommer VD-rekryteringen att vara klar, avslutar ordförande Byberg.

Sportrådets arbete går på högvarv

Niklas Sundström är en av representanterna i MODO Hockeys sportråd där mötena sker väldigt ofta och diskussionerna är många när det kommer till spelarrekrytering och scouting.

– Vi har förståelse för att supportrar och samarbetspartners ser fram emot fler namn till representationslaget och vi gör allt vi kan för att kontraktera de rätta spelarna, säger Sundström och avslutar:

– Arbetet går framåt och sportrådet har ständig kontakt med varandra. Det är ett nytt sätt att arbeta i MODO Hockey och det viktigaste för oss är att saker och ting blir rätt och att vi har så stort underlag som möjligt för att fatta rätt beslut inför kontraktsskrivningar. Vi vill nu så snart som möjligt göra klart med fler spelare vi gärna ser som en del av MODO Hockey den kommande säsongen.

Se även: MODO Channel med på sportrådets möte
Se även: Styrelsen tydlig angående juniorverksamheten