Förlust efter förlängning mot Västerås
Publicerad: 2018-10-27
Junior
Det krävdes förlängning för att skilja lagen åt när MODO Hockey under lördagseftermiddagen gästade Västerås i J20 SuperElit Norra. MODO Hockey hämtade kapp underläge i tredje perioden men 39 sekunder in i OT säkrade Västerås extrapoängen med sitt mål till 3-2.

MODO Hockey hade begett sig från Gävle, där man under gårdagen tog tre poäng mot Brynäs i J20 SuperElit Norra, och tagit sig till Västerås för lördagens match. Matchen blev rejält tillknäppt och med få riktigt klara målchanser för de båda lagen.

Första perioden passerade relativt snabbt förbi utan att de båda lagen skapade speciellt mycket. 14:41 in i perioden kom till slut det första målet och det var gästerna MODO som gjorde det efter en fin individuell prestation av Hugo Styf.

MODO snurrade i offensiv zon och domaren höjde armen för en utvisning på en Västeråsspelare, men utvisningen hann aldrig verkställas utan Hugo Styf tog in pucken i slottet och med ett välplacerat avslut hittade han bortre krysset för 0-1. Max Wahlgren och Tobias Åhström fick assistpoängen på målet.

MODO hämtade ikapp men förlorade extrapoängen

Den andra perioden blev fortsatt relativt tillknäppt där de riktigt heta chanserna skapades av hemmalaget och de utnyttjade också två spelvändningar till sin fördel. 8:46 in i mittenperioden kom kvitteringen och drygt tre minuter senare tog Västerås ledningen efter ett vackert anfall.

Västerås hade ledningen med sig in i tredje perioden och länge såg det ut som att hemmalaget skulle kunna hålla undan. Men när MODO fick chansen i först spel fem mot tre och senare fem mot fyra så kom till slut kvitteringen från Nicolas Müller.

I slutet av det numerära överläget så avslutade Müller från högerkanten med ett vinkelskott som letade sig in i nätmaskorna bakom Västerås målvakt. Första periodens målskytt Hugo Styf fick assistpoäng på målet.

Inget av lagen kunde avgöra matchen på de tio minuter som återstod efter kvitteringen utan det krävdes övertid för att skilja lagen åt. Blott 39 sekunder in i förlängningsperioden vat det Västerås som avgjorde till sin fördel med ett skott från mitt i slottet.