Återväxten - Talangcamp för spelare 2001

21 april 2016 14:58

Under onsdagen höll MODO Hockey sin årliga talangcamp när spelare från regionen födda 2001 var på plats under en heldag i Fjällräven Center. Dagen startade med att de 17 spelarna på plats genomförde ett ispass tidigt på morgonen.


Micke Sundell, rektor för Hockeygymnasiet, var på isen tillsammans med Hans Jonsson, Urban Omark, Pär Styf och Magnus Helin där fokus på ispasset låg på individuell utveckling. Fem instruktörer är den normala uppsättningen på ett pass tillhörande hockeygymnasiet där dagen sedan fortsatte med lunch för de spelare som var inbjudna från regionen. Efter lunch gick Sundell genom konceptet med MODO Hockey i kombination med gymnasiestudier innan dagen avslutades med en match i 2x20 minuter där spelare från hockeygymnasiets första klass även deltog.

– Det var en intressant och rolig dag där vi fick se prov på att det finns många talanger med stor potential i närområdet. Den här gruppen som var på besök under onsdag ska i höst välja vilket gymnasie de ska söka där ansökningstiden är från första september till den första december, kommenterar Micke Sundell och avslutar:

– Vi vill med en sådan här dag och inbjudan visa upp hur vi jobbar med individuell talangutveckling där campen är en del av talangutvecklingsplanen. Det är alltid roligt att att se återväxten på nära håll och det är just utveckling vi alla brinner för.

Mer om Hockeygymnasiet i Örnsköldsvik