Björn Edlund inför helgens bortaturné

9 mars 2018 11:00
Dam

Ännu en bortaturné väntar för MODO Hockey innan SDHL-slutspelet drar igång. AIK på lördag och SDE på söndag. "Jag hoppas att det blir lite slutspelskaraktär, det är väldigt bra att få dom matcherna i slutet av säsongen", säger Björn Edlund.


Två omgångar återstår av SDHL:s grundserie. Två omgångar som kommer att spelas på bortaplan för MODO Hockeys damer.

– Det ska bli kul att åka iväg igen. Nu gäller det att vi ser till och gör en bra avslutning av grundserien, säger Björn Edlund i MODO Channel under fredagsförmiddagen.

Hoppas på slutspelskaraktär

AIK och SDE är två lag som MODO mött många gånger förr. Och av erfarenhet säger Edlund att det är två tuffa bortamatcher som väntar.

– Vi vet ju med oss att AIK och SDE är två lag som är jobbiga att möta på bortaplan. Det kommer bli tighta matcher, det kommer bli lite grinigt och det är två hårt arbetande lag, säger Edlund.

Han hoppas att det blir lite slutspelskaraktär på matcherna.

– Jag hoppas att det blir lite slutspelskaraktär, det är väldigt bra att få dom matcherna i slutet av säsongen. Så det gäller att vi går in med inställningen att inget kommer gratis, säger han.

Förlust senast mot serieledarna

MODO Hockey kommer senast från en straffförlust mot Luleå på bortaplan, en tråkig förlust men inget som hemmar laget enligt tränaren.

– Det fanns inga hängskallar eller någonting när vi åkte därifrån. Vi tog bara med oss en bra känsla. Vi har alla möjligheter i världen att slå de här lagen. Sen tror jag verkligen att vi kommer att komma ut som ett starkt lag då vi har en väldigt bra match i ryggen, säger Edlund.

Björn Edlund har också klart för sig vad som kommer att behövas för att komma hem med alla sex poäng igen.

– Det kommer krävas noggranhet. Vi får inte tumma på någonting och vi ska alltid vara fler än dom när de anfaller. Kan vi få till det och har bra fart med oss hem när de anfalle, så kan vi vända och få med den farten i anfallspelet. Och kan vi få deras lag att bli längre så tror jag att vi kan få väldigt bra utdelning i anfallsspelet, säger Björn Edlund.

Till MODO Channel