MODO vände underläge till seger mot SDE
Publicerad: 2019-01-20
Dam
Efter tidigt underläge i helgens andra match i SDHL stod MODO Hockey för en stark vändning och såg till att man fick med sig alla tre poängen från bortamatchen mot SDE. MODO Hockeys målskyttar i 3-1-segern var Olivia Carlsson, Nathalie Lidman och Maja Grundström.

Efter lördagens seger borta mot Leksand begav sig MODO Hockey till Stockholm och söndagens möte med SDE i Enebybergs Ishall. Senast lagen möttes var det SDE som tog två poäng och nu var det läge för revansch för MODO.

SDE ville dock annat och redan efter två minuter av matchen tog hemmalaget ledningen när Julie Zwarthoed kunde peta in sargreturen som uppstod efter ett avslut från blålinjen.

Det var mycket SDE i den första perioden och de vann också skotten med 14-7. Drygt 16 minuter in i perioden fick hemmalaget en jättechans att göra mål, men Holm räddade fint och i den spelvändning som sedan uppstod kom Olivia Carlsson fri och hon gjorde inget misstag utan satte kvitteringen till 1-1.

MODO avgjorde i tredje perioden

Den andra perioden skulle bli mållös, trots att MODO Hockey vann skotten med hela 21-7 i perioden. Sofia Reideborn i SDE-målet storspelade och gjorde det svårt för MODO Hockey att få in pucken, trots fina chanser.

Det skulle dröja till mitten av tredje perioden innan matchens nästa mål föll och det var till slut MODO som tog ledningen i matchen. Nathalie Lidman stod för en vacker prestation på offensiva blå när hon gick förbi sin markering och med ett tyst skott hittade hon rätt bakom en skymd Reideborn för 1-2.

Det var väldigt mycket MODO även i den tredje perioden och skottstatistiken visade ett stort övertag för gästerna, 23-6 i fördel för MODO. Trots det var SDE med målmässigt ända till slutminuten då Maja Grundströms rensning från egen zon vallades in i tomt mål för 1-3.

För MODO återstår nu fyra matcher i SDHL, där nästa match spelas på hemmaplan då Brynäs gästar Örnsköldsvik och Fjällräven Center den 27:e januari.