Björn Edlund inför tisdagens hemmamatch
Publicerad: 2019-01-14
Dam
MODO Hockey tar emot Brynäs IF hemma i Fjällräven Center på tisdag kväll där nedsläpp är 19:00. "Brynäs har vuxit under säsongen och för oss gäller det maximalt fokus och att inställningen är på topp till matchen", kommenterar huvudtränare Björn Edlund inför mötet.

MODO Hockey har med 29 spelade matcher samlat ihop 65 av 87 möjliga poäng och ligger för närvarande på en andraplats i SDHL 2018/2019. De senaste matcherna under den förra helgen slutade med en förlust efter straffar mot SDE samt en vinst mot Djurgården.

– Vi förlorade mot ett mer påkopplat lag i mötet mot SDE. Vi skapade chanser under hela matchen men gör inte målen som vi ska göra på de chanser som vi skapade, det saknades något under matchen och det går inte att åka runt och tro att det ska hända, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund och fortsätter:

– Vi förbättrade oss och var påslagna på ett helt annat sätt i mötet mot Djurgården. Vi spelar med ett ungt och ganska oerfaret lag där vi har ganska djupa dalar samtidigt som vi har höga toppar i spelet. I mötet mot Djurgården förvaltade vi våra lägen och är nöjda att vi vinner mot ett bra lag i en ganska svajig match.

Efter förra helgens matcher har ett längre speluppehåll skett där fem spelare varit borta för spel i JVM.

– Vi har gnuggat på och genomfört bra träningar på de spelare som varit hemma. Vi tog en extra dags ledighet då vi haft få spelare i spel och de fått dra ett tungt lass. Vi har under veckan gått igenom mer taktiska detaljer med allt från anfallsspel till försvar men mestadels grunder i vårt spel, berättar Edlund.

"Brynäs har kommit igång"

På tisdag väntar åter match och det på hemmaplan när Brynäs IF kommer på besök för säsongens tredje möte mellan lagen. I säsongens första möte vann MODO med 3-4 på bortaplan medan Brynäs segrade med 4-2 i returmötet, även det i Gavlerinken.

– Matchen senast var ett riktigt lågvattenmärke från vår sida både sett till energi och prestation. Brynäs har haft en tung start av säsongen men har ett maskineri som kommer igång bättre och bättre med både spelare tillbaka i spel samt nya spelare in i truppen. Vi vet att det är en stor utmaning som väntar oss i matchen, kommenterar Edlund avslutningsvis.

Läget i MODO Hockey

Breanne Wilson-Bennet och Brooke Boquist är frånvarade på grund av skador, i övrigt tas laget ut på matchdagen.

Biljetter till matchen skaffar du på plats i entrén till Fjällräven Center. Entrépriset är 100kr för vuxen och 50kr för ungdom/barn. Varmt välkomna på match!

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson