Aagaards hattrick bäddade för tre poäng
Publicerad: 2020-10-23
MODO Hockey besegrade Vita Hästen med 6-1 i fredagskvällens hemmamatch. Max Tjernström inledde målskyttet i matchen innan Mikkel Aagaard svarade för ett äkta hattrick i den andra perioden. Daniel Sylwander och Aleksi Heponiemi svarade för MODO:s övriga mål i en match där Anthony Peters räddade 34 skott.

MODO Hockey inledde piggt men tvingades omgående till att klara av spel i boxplay. Anthony Peters klev fram med en fantastisk dubbelparad och strax efter det kom istället ledningsmålet för hemmalaget. Max Tjernström gjorde sitt första mål för säsongen när han med en backhand i fritt läge förvaltade Linus Petterssons fina passning. 1-0-målet kom efter 12:29 och blev det enda målet i den första perioden där chanser för fler mål inte saknades.

Äkta hattrick av Aagaard i den andra perioden

Den andra perioden inleddes med en omdiskuterad utvining för Interference på Hugo Styf som rörde upp känslor i MODO-båset. MODO klarade spelet i boxplay och fick istället powerplay efter sex spelade minuter. Då klev Mikkel Aagaard, dansken, in i handlingarna. Det andra målet i matchen var en retur från nära håll där Aagaard rakade in pucken beslutsamt för sitt första mål i MODO Hockey.

I bytet efter 2-0-målet och direkt efter tekning blev Max Tjernström tacklad i huvudet med matchtraff som följd för Anton Johansson i Vita Hästen. Aagaard gjorde då sitt andra mål i matchen när MODO Hockey förvaltade spelet i powerplay. Än en gång kom målet från nära håll och med stor vilja. Innan perioden var slut så fullbordade sedan Aagaard sitt äkta hattrick (ett så kallat Hatt Nytt-hattrick) när han efter 15:40 tog tillvara på enretur efter backskott och kunde skjuta pucken högt i nät bakom Julius Pohjanoksa. Ställningen efter två spelade perioder var därmed 4-0 till MODO efter skottstatistiken 16-8 i mittperioden.

MODO höll undan i den tredje perioden

MODO startade den tredje perioden i boxplay och blev tillbakapressade av Vita Hästen som även reducerade till 4-1 genom Marcus Sörensen. Vita Hästen fortsatte att spela aggresivt medan MODO fick försvara sig. Säsongens räddning så här långt kom sedan när Anthony Peters kastade sig raktlång och på fotbollsmanér räddade pucken vid öppen kasse för Vita Hästen. Istället för reducering sköt Daniel Sylwander 5-1 i öppen kasse innan Aleksi Heponiemi fastställde slutresultatet till 6-1, vackert framspelad av Edwin Hedberg. Anthony Peters spelade stabilt mellan stolparna och räddade 34 skott i matchen där skottstatistiken slutade 28-34.

Nästa hemmamatch om en vecka

Västerviks IK gästar Fjällräven Center nästa fredag när matchen startar 19:00. Stötta gärna MODO Hockey genom att köpa Soffbiljetter till den matchen.