Stark tredjeperiod gav MODO Hockey segern mot Brynäs
Publicerad: 2018-10-26
Junior
Efter två oavgjorda perioder i mötet mellan Brynäs och MODO Hockey i J20 SuperElit Norra så avgjorde MODO matchen med sin starka tredjeperiod där man gick ifrån till tvåmålsseger. Slutresultatet i matchen skrevs till 1-3 efter periodsiffrorna 0-0, 1-1 och 0-2.

MODO Hockey är för andra helgen i rad ute på en bortaturné i J20 SuperElit Norra. Den här gången handlar det om tre matcher där man under fredagen inledde med bortamatch i Gävle mot Brynäs IF.

Efter en händelsefattig förstaperiod där målen uteblev och det enda som registrerades i matchrapporten var en utvisning på MODO Hockey så tog matchen rejäl fart redan i inledningen av andra perioden. Intensiteten gick upp i matchen och närkamperna blev fler.

Matchnes första mål kom i mitten av perioden då Brynäs tog ledningen i box play efter att MODO tappat pucken i offensiv zon och fått en kontring mot sig. Gästerna skulle dock kvittera fem minuter senare efter att man återtagit pucken i anfallszon och Max Tjernström avslutade med att gå köksvägen för 1-1, framspelad av Maximillian Popovic.

MODO stängde matchen i slutsekunderna

1-1 stod sig in i tredje perioden, en period där MODO Hockey vann skotten med klara 6-14 och man skulle också få utdelning för sitt skottövertag. 6:40 in i perioden tog MODO ledningen för första gången i matchen efter en vacker prestation av Oscar Nordin.

Nordin snappade upp pucken som Rasmus Lindgren petade fram och med en vacker inbrytning från högerkanten kunde han hitta utrymme för ett skott som satt i första krysset. MODO Hockeys ledning stod sig sedan matchen ut, där Joel Wahlgren fastställde slutresultatet till 1-3 med 20 sekunder kvar på klockan, ett mål i tom bur.

MODO Hockey fortsätter nu helgen med två matcher borta mot Västerås där lördagens match spelas med start 13:00 och där söndagens match spelas klockan 12:00.