MODO stod upp bra men Skellefteå var starkare
Publicerad: 2020-09-04
Försäsongens andra möte mellan MODO Hockey och Skellefteå slutade med att Skellefteå till slut vann med 3-1 efter att Skellefteås andraperiod gav dem segern. MODO Hockey fick en sen reducering efter att en av MODO Hockeys bästa spelare Linus Pettersson gjorde ett mycket vackert mål.

MODO Hockey spelade sin fjärde försäsongsmatch när man under fredagskvällen tog emot Skellefteå AIK för den andra matchen mellan lagen. Den första slutade med att Skellefteå vann efter straffar, efter att MODO Hockey gjort en bra insats.

Man gjorde även en bra insats under fredagskvällens returmöte men man hade inte samma fina utdelning och man hade heller inte riktigt turen med sig. Under de första 20 minuterna så handlade det mycket om spel i fem mot fyra för de båda lagen, men några mål föll inte. Men tidigt i den andra perioden, bara 26 sekunder in, så tog gästande Skellefteå ledningen på en slumppuck som till slut hittade sig fram till Joakim Lindström som i tom kasse satte 0-1.

Lindström tvåmålsskytt

Om Joakim Lindströms första mål tillkom på en slump så var det ett riktigt fint mål han stod för när Skellefteå utökade till 0-2. I powerplay fick han rejäl träff på sitt slagskott och pucken letade sig in i krysset bakom en under matchen storspelande Anthony Peters.

Skellefteå hade efter det målet det mesta av matchen men MODO var inte ofarliga när tillfälle gavs och bland annat Linus Pettersson hade en bra chans att reducera gästernas ledning.

Pettersson med vacker reducering

Även i den tredje perioden så föll ett tidigt mål och det var Skellefteå som gjorde det. Tyler Morley tog sig in i offensiv zon och sköt ett lurigt skott som en skymd Peters inte hade någon koll på och målet gjorde att MODO Hockeys eventuella planer att hämta ikapp underläget grusades.

Vi skulle dock få se ett mål från MODO och det var inget dåligt mål vi fick se. Linus Pettersson stod för matchens delikatess då han på egen hand lurade Skellefteås försvar och med ett rappt skott hittade bortre hörnet bakom Skellefteås Arvid Söderblom i målet.

Matchen slutade 1-3, men MODO Hockeys spel var ett stort steg framåt jämfört med matchen mot Timrå förra fredagen och det fanns mycket att ta med sig från denna match.

Ny sändning i MODO Channel Premium på söndag

Redan på söndag är det dags för ny sändning i MODO Channel Premium. Med start 15:20 sänder vi den sista träningsmatchen för MODO Hockey inför starten av SDHL. Luleå Hockey/MSSK gästar Fjällräven Center och ni ser matchen på denna länk.