MODO nollade Tingsryd på bortaplan
Publicerad: 2020-01-17
Erik Hanses höll sin andra nolla på tre matcher och Adam Tambellini stod för två mål när MODO Hockey vann med 3-0 borta mot Tingsryd i fredagskvällens match i HockeyAllsvenskan. Matchens och Tambellinis första mål kom i powerplay och gästernas tredje mål gjordes av Kalle Jellvert.

MODO Hockey hade tagit sig till Kronoberg för säsongens tredje möte med Tingsryd. De två tidigare har slutat med segrar för MODO Hockey där mötet i Tingsryd slutade 0-4. Kvällens match inledde svagt och de båda lagen bjöd publiken i Nelson Garden Arena på en sömning förstaperiod.

Lagen skapade inte många heta chanser utan hade ett par halvchanser vardera. Gästande MODO hade något mer av spelet men de båda målvakterna hade en behaglig inledning på matchen och när 20 minuter var spelade var det fortfarande 0-0.

Tambellini med mål i powerplay

Den andra perioden blev något bättre spelmässigt från de båda lagen och då framför allt från MODO Hockeys sida. Gästerna hade mer av spelet och skapade en hel del bra chanser. När MODO dessutom fick chansen i powerplay så kom målet, med 3:03 på klockan.

MODO Hockey fick till ett uppställt spel och från blålinjen så sköt Adam Tambellini in periodens enda mål, efter att han fått passningen från Patrik Karlkvist.

Det blev inga fler mål i perioden men det fanns definitivt chanser, bland annat hade Henrik Björklund ett bra avslut från vänsterkanten och Mattias Norlinder prickade ribban med drygt fyra minuter kvar av perioden.

Hanses med stabil nolla

Tingsryd tog tag i matchen i den tredje perioden och kom ut hetare än vad man gjort tidigare, men MODO Hockey stod upp bra och hade bland annat en två mot etta där Fredrik Olofsson avslutade men Tingsryds målvakt stod för en imponerande räddning.

Tingsryd var länge med i matchen, både spelmässigt och målmässigt, men jakten på kvitteringen kom av sig när Gustav Olhaver tacklade Mattias Norlinder och fick fem minuters utvisning för den tacklingen.

Under spelet i powerplay fick MODO en utvisning men i spel fyra mot fyra stängde Kalle Jellvert matchen med sitt 2-0. Och för att riktigt säkra segern kom sedan 3-0 i tom bur från Adam Tambellini, hans andra mål i matchen. Dessutom höll Erik Hanses nollan, hans andra nolla på tre matcher.

{!B}

Enkronasmatchen nu på onsdag

När MODO Hockey tar emot BIK Karlskoga den 22 januari är det fri entré till matchen. Det är därför ett tillfälle att ta med nära och kära på ishockey eller varför inte någon som aldrig sett MODO Hockey spela i Fjällräven Center? Biljetterna finns ute för bokning på modo.ebiljett.nu. Bidra till hockeyfesten när vi tillsammans fyller arenan för en härlig hockeyfest!

För att göra festen möjlig behövs bidrag från företag och privatpersoner som kan vara med och sponsra från 10 öre upp till 5 kronor per åskådare i matchen. Är du intresserad av att bidra till matchen? Fyll i formulären nedan där ett formulär är för dig som privatperson och det andra för företag som vill engagera sig! (Skänker du exempelvis 10 öre per åskådare blir ditt bidrag till MODO Hockey 500kr vid 5000 åskådare på matchen) Tillsammans med er skapar vi hockeyfesten och målsättningen är att vi totalt ska samla ihop 165kr per åskådare i matchen.