MODO nollade Linköping för tre poäng
Publicerad: 2020-10-25
Dam
Ett enda mål föll i matchen mellan Linköping och MODO Hockey i SDHL och det var MODO Hockeys Jaycee Magwood som sköt det målet i powerplay i andra perioden. I målet gjorde Klara Peslarova en fantastisk insats och räddade alla 38 skott hon fick på sig.

MODO Hockey hade begett sig söderut från Stockholm efter lördagens möte med Djurgården, då man tagit sig till Linköping för match mot serietrean i SDHL. Den jämna matchen mot Djurgården, där ett sent mål för stockholmarna fällde avgörandet, skulle följas upp av en ny jämn match.

Inför matchen var det två av säsongens bästa målvakter som ställdes mot varandra. Linköpings Stephanie Neatby ledde målvaktsligan och MODO Hockeys Klara Peslarova var trea. Att dessa två var på isen syntes också matchen igenom och de stod båda för fenomenala insater i sina respektive mål.

Magwood målskytt i powerplay

Gästande MODO började matchen klart bäst och hade det mesta i den första perioden, man vann skotten med 16-9 och man var också närmast att göra mål men efter 20 minuter hade de båda målvakterna visat varför de är så högt i listan.

Det skulle faktiskt dröja ända till matchminut 37 innan matchens första mål föll. I powerplay, med blott sekunden kvar av det numerära överläget, sköt Jaycee Magwood ett lågt skott som letade sig in mellan benen på Neatby, som var föredömligt skymd av MODO Hockeys lagkapten Olivia Carlsson. Assistpoängen på målet delades dock ut till Erica Rieder och Fia Engström.

Peslarova vann målvaktsmatchen - höll nollan

Den sista perioden var Linköpings klart starkaste efter att MODO varit bättre sett över de två första perioderna. Linköping ökade trycket samtidigt som MODO spelade på ledningen och Klara Peslarova fick visa upp ett fantastiskt spel i målet.

Med drygt tolv minuter på klockan jublade Linköpings spelare efter att det såg ut som att pucken gått genom nätet, men efter kontroll och repriser visade det sig att pucken smet precis utanför stolpen och nätrasslet lurade både spelare och publik.

Linköpings bästa chans kom i slutminuten då pucken låg fri framför Peslarova men MODO kämpade hårt och lyckades freda målet från påhälsning alla 60 minuter och Jaycee Magwoods mål blev därmed matchavgörande.

Dubbla hemmamatcher till helgen

En härlig seger i SDHL för MODO Hockey och en sjätteplats i tabellen. Nu väntar närmast två tuffa hemmamatcher där det under fredagen är serieledande Brynäs som gästar Örnsköldsvik och på lördag Leksand som står för motståndet.