Förlust - trots ny heroisk insats
Publicerad: 2021-03-03
MODO Hockey hade kniven mot strupen i den andra kvartsfinalmatchen mot HV71. Trots tunga bakslag i målprotokollet gav laget aldrig upp utan matchade motståndet fantastiskt bra. Marginalerna var inte med oss den här kvällen där HV71 vann med 6-2 och MODO Hockey är därmed utslagna ur SM-slutspelet.

Precis som i den första kvartsfinalmatchen åkte MODO Hockey på ett tidigt baklängesmål. Det hade bara gått 28 sekunder när HV71 tog ledningen när Michelle Löwenhielm slog in en retur bakom Klara Peslarova.

Tung start naturligtvis men MODO Hockey repade mod och hade en hel del av spelet i första perioden. Men samtidigt som laget hade svårt att ta sig in på kassen och vaska fram de heta lägena var HV71 vassa i sina omställningar. Med drygt fyra minuter kvar av perioden kom också 2-0 för HV71, Danielle Stone målskytt.

{!A}

Pumpade på trots motgångar

Uppförsbacken blev brantare bara några minuter in i andra. HV71 etablerade ett långt anfall med sin starka förstakedja och Kennedy Marchment satte 3-0 tätt intill första stolpen.

MODO Hockey fick strax därefter ett fint tryck i powerplay, och till sist kunde Olivia Carlsson forcera in en retur i mål bakom HV-målvakten Alba Gonzalo. 3-1 och hoppet var där igen.

Ett intensivt spelande MODO Hockey fortsatte att trycka tillbaka motståndarna och hade ytterligare en puck inne efter nio minuter, men den föregicks av en crosschecking och istället för mål visades Lore Baudit ut. MODO Hockey lyckades hålla tätt under utvisningen, men dessvärre fick HV71 utdelning strax därefter genom Anna Borgqvist fram till 4-1.

{!B}

Andra perioden svängde ordentligt och mindre än en minut senare tog Marion Allemoz fart i en omställning och pricksköt in 4-2. Återigen kontakt i målprotokollet och laget pumpade av inspiration. Kanonskott i såväl stolpen som ribban under sluttampen av andra perioden, men marginalerna grinade emot.

Pressade på i tredje - förgäves

Tvåmålsunderläge inför tredje perioden och ett "måste vinna-läge" innebar full satsning framåt. HV71 som såklart ville slå vakt om ledningen blev alltmer kompakt vilket gjorde det svårare för MODO Hockey att ta sig in på mål.

Det blev ett stångande och kämpande mot ett försvarande HV71 och halvchanserna kom allt tätare, men skotten kom oftast från ganska långt håll vilket gjorde det enkelt för Gonzalo att rädda.

MODO Hockey tog ut Peslarova för sex utespelare med fyra minuter kvar i ett försök att forcera ytterligare, men då satte Anna Borgqvist 5-2 och Jessica Healey 6-2 för HV71 i öppen kasse.

En riktigt fin insats av MODO Hockey där laget, trots motgångar och marginalerna emot, aldrig gav upp utan krigade in i det sista. Men tyvärr innebar förlusten att laget är utslaget och säsongen är över.