Klar seger över Västervik på hemmaplan
Publicerad: 2019-03-18
Herr
MODO Hockey besegrade Västerviks IK hemma i Fjällräven Center med 5-1 där målskyttar i matchen var Patrik Karlkvist, Mattias Norlinder, Magnus Häggström och Joakim Hagelin (2). Resultatet till trots i kvällens match står det nu klart att MODO Hockey inte kan avancera vidare från Slutspelsserien 2019.

MODO Hockey tog ledningen i den första perioden när Patrik Karlkvist pricksköt 1-0 efter 14:18 i den första perioden. Västervik startade sedan den andra perioden på ett betydligt bättre sätt och pressande tillbaka MODO som tog timeout. Efter avklarat boxplay utökade sedan Mattias Norlinder till 2-0 för MODO efter ett vackert anfall där Tobias Enström och Patrik Karlkvist assisterade.

Tre MODO-mål i den tredje perioden

MODO Hockey utökade ledningen i den tredje perioden när Magnus Häggström tog sin egen retur och kunde skjuta en backhand i nät fram till 3-0 efter 3:59. Västervik satte allt på ett kort och jagade sedan kvittering med sex spelare på isen och målvakten på bänken. EFter 13:20 kom även 3-1 när Ken Jäger gjorde målet, men strax där efter prickade Joakim Haglin den öppna kassen till 4-1. Samme Hagelin avslutade sedan målskyttet med 5-1 i powerplay vilket även belv slutresultatet i matchen där skottstatistiken slutade 28-28.

MODO Hockey reser nu till Leksand för den avslutande matchen i Slutspelsserien 2019.