Segersviten bruten på bortaplan
Publicerad: 2021-12-10
MATCHRAPPORT
Efter åtta raka vinster fick MoDo Hockey se den goda sviten brytas borta mot HV71 på fredagskvällen. Det blev 3–4 i toppmötet i Jönköping, efter förlängning.

MoDo Hockey kom ut starkt i första perioden och gjorde livet surt för HV71 inledningsvis, mycket tack vare hög fart och en stark, hög press.

Det blev dock ingen utdelning och på kort tid tippade det sedan åt fel håll vid flera tillfällen för MoDo. Först åkte Jesper Dahlroth ut för en hög klubba som i allra högsta grad var en olyckshändelse. I det numerära underläget fick sedan Max Tjernström sin klubba avslagen av en motståndare och i efterdyningarna till det satte Tyler Vesel 1–0 till HV.

MoDo replikerade snabbt när Markus Modigs först täckte skott och sedan kom fri från egen blålinje. Han gjorde inget misstag utan överlistade Filip Larsson i hemmakassen och gjorde mål för femte matchen i rad.

Tändvätska för MoDo? Nja, inte omedelbart för redan i bytet efteråt återtog HV71 ledningen. MoDo stod lite på hälarna efter kvitteringsmålet och Jesper Kokkonen satte 2–1 efter att HV först haft ett stolpskott.

På det stora hela en bra period från MoDo, en period som spelades i högt tempo och med hög intensitet och det var på många sätt tydligt att det var ett riktigt toppmöte i Husqvarna Garden.

– Det är bra drag under galoscherna där ute. Vi vill bli lite starkare framför båda burarna, sa Markus Modigs i pausen.

Andra perioden kom sedan att bli en positiv historia för MoDo, som satte kvitteringen i numerärt överläge – och det efter vackert spel. Riley Woods spelade till Sam Vigneault som i sin tur hittade en framåtrusande Pontus Näsén vid bortre stolpen – pang, och 2–2 var ett faktum.

58 sekunder senare fortsatte MoDo på den inslagna vägen och och än en gång var det så att vi tog till vara på misstag från hemmalaget. Erik Jinesjö Karlsson bröt en passning i mittzonen, kom fri med Filip Larsson och satte distinkt 2–3-pucken.

Det intensiva spelet fortsatte i mittronden och det faktum att det var ettan mot tvåan som möttes fortsatte att skönjas överallt på isen. MoDo höll undan och hade ledningen med sig in i andra periodpausen, men det var farligt i slutet när Daniel Norbe sköt från backplats och prickade utsidan av stolpen bakom Tex Williamsson.

Norbe kom tyvärr att få revansch fyra minuter in i tredje perioden när han klippte till från högerkanten och fick till ett slagskott och en projektil som Williamsson inte kunde göra mycket åt, ett mål som följaktligen innebar 3–3.

Målet gav hemmalaget en del fart på rören och MoDo hade det sedan rätt så kämpigt i Husqvarna Garden under några minuter, delvis också på grund av ett par utvisningar som gjorde att det blev ett slit med en man mindre på isen.

De två numerära underlägena reddes dock ut och 3-3-resultatet stod sig perioden ut, en period där mycket trots allt handlade om HV71 och MoDo inte riktigt orkade hålla uppe energin som i de två första perioderna. Det defensiva arbetet höll dock god klass från MoDo-lägret och matchen tog sig till en förlängning.

Där var det HV71 som drog det längsta strået och vann med 4–3. Jonathan Davidsson satte det avgörande målet efter 2.48. MoDo har spelat efter ordinarie matchtid vid sju tillfällen den här säsongen och det här var första gången som vårt gäng inte fick med sig extrapoängen.

Nu vänder MoDo hemåt och laddar för kommande vecka, där det vankas matcher mot Almtuna (hemma på onsdag) och Björklöven (borta på fredag och hemma på lördag).

Kom och hjälp laget att starta en ny segersvit! Säkra biljett på modo.ebiljett.nu.