MODO klara för J18-kvartsfinal efter seger mot Luleå
Publicerad: 2017-03-18

Efter andra raka segern mot Luleå har MODO Hockey tagit sig till kvartsfinal i J18-slutspelet, detta efter att hemmalaget vunnit med 4-1 i Fjällräven Center. MODO Hockeys målskyttar i matchen blev Oscar Frestadius (2), Markus Hermanstad och Alexander Popovic.

I det första mötet mellan lagen i åttondelsfinalserien vann MODO Hockey på bortaplan med 4-1 efter att man gjort två mål i tom kasse i slutet av matchen. Den matchen inleddes intensivt med två mål under den första minuten.

Riktigt så stark start blev det inte i lördagens möte men MODO Hockey skulle ändå få en stark start på den första perioden. När Luleå drabbades av en utvisning efter drygt fyra minuter så tog hemmalaget ledningen.

Nicolas Müller tekade tillbaka pucken till Oscar Frestadius som spelade pucken vidare till Markus Hermanstad, som med ett hårt skott hittade rätt bakom Luleås målvakt. Målet blott fyra sekunder in i spelet med en man mer på banan.

Luleå var inte ofarliga och hade ett par riktigt bra chanser under den första perioden, bland annat så hade man ett hårt ribbskott bakom Dennis Westergård.

Intensiv andraperiod med tidiga mål

Drygt tre minuter in i andra perioden utökade MODO Hockey ledningen till 2-0 då Oscar Frestadius gjorde sitt första mål för matchen, framspelad av Nicolas Müller och Alexander Popovic.

Bara 18 sekunder senare kontrade Luleå och kunde till slut få in pucken bakom en storspelande Dennis Westergård i MODO Hockeys mål. Men MODO Hockey tog kommandot och i mitten av perioden utökade Alexander Popovic till 3-1, assisterad av Anton Gradin och Oliver Lexenberg.

I den tredje perioden spelade MODO Hockey på sin ledning och man gav inte Luleå många chanser att reducera hemmalagets ledning. MODO kontrollerade spelet och när Luleå tog målvakten i slutet av matchen avgjorde Oscar Frestadius matchen med sitt 4-1 i tom kasse. Passningspoäng på målet till Carl Westberg och Tobias Aronsson.

- Jag tycker vi har höjt vårt spel i box play och vi har stabilt målvaktsspel, vilket är en bra grund för att vinna matcher. Sedan har vi varit starkare än dem och fått långa anfall och ju mer matcherna gått har vi tagit över mer och mer, kommenterar huvudtränare Urban Omark matchserien mot Luleå.

På måndag förmiddag sker valet inför kvartsfinalerna. Klart är dock att MODO Hockey kommer börja på hemmaplan, mest troligt på torsdag kväll, och att man sedan har match två och eventuell match tre på bortaplan lördag respektive söndag.