Inför match ett: MODO Hockey - HC Vita Hästen
Publicerad: 2015-03-15

Direktkvalet till SHL 2015/2016 startar måndag kväll för MODO Hockey när HC Vita Hästen gästar Fjällräven Center för den första matchen i bäst av sju. "Det gäller att vi är förberedda på ett krig och är beredda att gå in i varje kamp där vi inte får tro att bra lägen ska dyka upp. Vi måste skapa våra lägen genom hårt arbete", säger MODO Hockeys assisterande tränare Henrik Gradin.

HC Vita Hästen placerade sig på andra plats i Slutspelsserien och blev därmed MODO Hockeys motståndare om platsen till SHL 2015/2016. Matchserien i bäst av sju matcher inleds måndag 19:00 i Fjällräven Center.

– Det ska bli roligt att möta ett lag som vi inte mött den här säsongen och vi vet att Vita Hästen är ett disciplinerat lag som håller ihop lagdelarna väldigt bra, säger MODO Hockeys assisterande tränare Henrik Gradin och fortsätter:

– Det gäller att vi är förberedda på ett krig och är beredda att gå in i varje kamp där vi inte får tro att bra lägen ska dyka upp. Vi måste skapa våra lägen genom hårt arbete. 

Vad är viktigast inför den första matchen mot Vita Hästen? 

– Framförallt gäller det att vi har fart i allt vi gör och att vi hela tiden tar oss in på mål. Som vi har sett dem spela tidigare så är det med en mur framför egen kasse och då gäller det att vara snabb. Om vi håller pucken för länge hinner de komma in i positionerna och då blir det svårare för oss, konstaterar Gradin.

En klassisk hockeyfrågan; Bättre att vila eller bättre att spela matcher?

– Jag tror att det har varit bra för oss att få ett uppehåll där vi kunnat kyla ner skallarna lite och träna bra under en sammanhängande period. Vi är väldigt sugna på att spela och hela laget längtar efter match vilket märks på träningarna där kvalitén varit riktigt bra, säger Gradin och fortsätter:

– Vi behövde de här dagarna och jag tror inte att det tar många minuter för oss att komma in i matchtempot när pucken släpps på måndag. Vår hunger efter att få spela väger också tungt.

Läget i laget

Alla spelare är tillgängliga för spel och MODO Hockey står utan skador och sjukdomar.

– Det är en tuff konkurrens där vi har tre-fyra spelare som inte kommer att vara ombytta varje match. Det är positivt att vi har den bredden och det gäller för de som får chansen att ta chansen, säger Gradin och avslutar:

– Mest positivt är att alla är friska och hela när vi kliver in i matchserien.

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson