Målkalas när MODO Hockey besegrade Mora
Publicerad: 2018-09-14
Junior
Det blev ett riktigt målkalas för MODO Hockey när man öppnade säsongen i J20 SuperElit Norra. MODO gästade Dalarna och Mora IK under fredagskvällen och till slut vann man med klara 4-7.

Säsongspremiären för MODO Hockey i J20 SuperElit Norra spelades under fredagskvällen när man tog sig an Mora på bortaplan. För att nå SuperElit Top10 gäller det att vara bland de fem första lagen i serien, när höstsäsongen är över.

Matchen mot Mora inleddes avvaktande men det var hemmalaget som skulle ta ledningen i matchen då man efter tio minuter av perioden gjorde 1-0 bakom Marcus Nygren i MODO Hockeys mål.

Men MODO Hockey var i ledning när den första perioden summerades och det efter tre raka mål. 12:10 in kvitterade MODO Hockey i power play genom Joel Wahlgren, assisterad av Tobias Åhström och Nicolas Müller.

Knappt två minuter efter kvitteringen tog gästerna ledningen i matchen då Carl Westberg, framspelad av Max Wahlgren, gjorde 1-2. Max Wahlgren blev själv målskytt med bara sju sekunder kvar av perioden då han utökade till 1-3 i power play, assisterad av Alexander Popovic och Linus Skager.

Spelet i power play gav utdelning

MODO Hockey fortsatte att ånga på målmässigt i den andra perioden och det var spelet i numerärt överläge som verkligen gav resultat. Drygt sex minuter in i mittenakten utökade MODO ledningen till 1-4 genom Max Tjernström i power play. Han spelades fram av Tobias Åhström och Nicolas Müller.

I mitten av perioden kom 1-5 då Oscar Pettersson, i spel sex mot fem, hittade rätt bakom Moras målvakt. Pettersson assisterades av Isak Sandström och Tobias Åhström. Även 1-6 föll under den andra perioden då Max Wahlgren gjorde sitt andra mål i matchen och MODO Hockeys fjärde mål i numerärt överläge. Max Wahlgren spelades fram av Anton Gradin.

MODO höll undan till seger

I slutet av mittenperioden reducerade Mora till 2-6 och en ny reducering kom i inledningen av tredje perioden. Men Moras förhoppningar om att kunna jaga ikapp målmässigt grusades rejält efter drygt åtta minuter av sista perioden då Max Tjernström utökade till 3-7 med sitt andra mål i matchen, framspelad av Mattias Norlinder. Innan matchen var över hade hemmalaget reducerat till 4-7.

MODO Hockey inledde därmed säsongen på bästa sätt med tre friska poäng. Redan i morgon är det returmöte lagen emellan, med start klockan 13:00. Där efter väntar match mot Leksand på söndag innan den första helgen i J20 SuperElit Norra är över.