Seger och tre poäng mot AIK på hemmaplan
Publicerad: 2020-01-15
Herr
MODO Hockey besegrade AIK med 5-2 på hemmaplan för den fjärde raka trepoängaren. Målskyttar för MODO Hockey var Kim Rosdahl, Fredrik Olofsson, Mathias From och Kalle Jellvert (2) där Erik Hanses räddade 25 skott för seger i matchen.

MODO Hockey rivstartade den första perioden och formationen med Fredrik Olofsson, Johan Forsberg och Kim Rosdahl jobbade hårt för att sätta 1-0 efter 2:10. Målet kom efter en tilltrasslad situation där Forsberg fick fram pucken till Rosdahl som kunde sätta sitt nionde mål för säsongen från nära håll.

Efter ett avklarat boxplay och ett resultatlöst powerplay kom sedan matchens andra mål när MODO Hockey utökade ledningen till 2-0. Fredrik Olofsson kom med bra fart in i anfallszon och sköt ett välplacerat skott för sitt sjunde mål i HockeyAllsvenskan efter 12:35. Den ställningen stod sig perioden ut där MODO Hockey vann skotten med 10-6.

Två mål från Jellvert - tre poäng

De 2573 på plats i Fjällräven Center fick sedan vänta till 11:52 in i den andra perioden innan matchens nästa mål kom. Kalle Jellvert hoppade precis in från avbytarbåset och sköt ett slagskott bakom August Hedlund i AIK-kassen för 3-0. Efter slarv i MODO-zonen kunde AIK sedan reducera när Kim Tallberg var sist på pucken efter 14:47 där 3-1 var på tavlan efter två spelade perioder.

I den tredje akten kom MODO ut starkt och svarade för två raka mål. Mathias From sköt och Linus Pettersson skymde förtjänstfullt för 4-1 efter 5:11. Kalle Jellvert svarade sedan för sitt andra mål i matchen när Linus Pettersson sköt och Jellvert tog hand om returen och satte 5-1 på ett vackert sätt. AIK gjorde sedan matchen sista mål när Johan Porsberger bröt in och satte 5-2 när tre minuter återstod.

MODO Hockey vann skotten med 29-27 och tog sin fjärde raka trepoängare där Erik Hanses räddade 25 skott i matchen för sin andra raka seger.

Enkronasmatchen - Bidra som privatperson eller företag

När MODO Hockey tar emot BIK Karlskoga den 22 januari är det fri entré till matchen. Det är därför ett tillfälle att ta med nära och kära på ishockey eller varför inte någon som aldrig sett MODO Hockey spela i Fjällräven Center? Biljetterna finns ute för bokning på modo.ebiljett.nu. Bidra till hockeyfesten när vi tillsammans fyller arenan för en härlig hockeyfest!

För att göra festen möjlig behövs bidrag från företag och privatpersoner som kan vara med och sponsra från 10 öre upp till 5 kronor per åskådare i matchen. Är du intresserad av att bidra till matchen? Fyll i formulären nedan där ett formulär är för dig som privatperson och det andra för företag som vill engagera sig! (Skänker du exempelvis 10 öre per åskådare blir ditt bidrag till MODO Hockey 500kr vid 5000 åskådare på matchen) Tillsammans med er skapar vi hockeyfesten och målsättningen är att vi totalt ska samla ihop 165kr per åskådare i matchen.