Karlin: "En inspirerande uppgift mot en bra motståndare"
Publicerad: 2022-11-14
Intervju
Fyra raka segrar ska bli till fem. Imorgon är MoDo tillbaka på den HockeyAllsvenska isen, med toppmatch på Hovet mot tabelltvåan Djurgården. Läs Mattias Karlins tankar inför återstarten och seriefinalen.

– En inspirerande uppgift så klart mot en väldigt bra motståndare. Vi har varit ifrån matchspel en kort tid, det gör saker alltid mera ovissa. När det rullar på med matcher har man lite bättre koll på var man själv och på var motståndaren står. Men vi hoppas göra en bra start imorgon.

Mattias Karlin blickar fram emot tisdagskvällen och bortamötet med Djurgården. Något som blir återstarten för MoDo efter en period utan några matcher. HockeyAllsvenskan har, med undantag för någon enstaka match, haft speluppehåll och det har inneburit möjlighet till att fokusera på annat.

I MoDo:s fall tog herrlaget ledigt två dagar, efter att först ha stått för en stark vändning borta mot Karlskoga förra lördagen. Under tisdagen samlades laget i Hägglunds Arena, där man körde trippelpass både tisdag och torsdag samt ett dubbelplass på onsdagen. Efter en ny kortare ledighet var spelarna under söndagen tillbaka på isen för att förbereda sig för veckans stundande utmaningar.

– Det har varit uppbyggt på två olika sätt, det här uppehållet. Först körde vi mellan tisdag till torsdag väldigt tuff träning, med mycket kondition involverad. När vi sen återsamlades söndag till idag har vi fokuserat mera på fart och att komma in i matchtempot, berättar Karlin.

Med tanke på det täta spelschemat under hela hösten förstår jag att det är tacksamt att få ett sånt här break, just för att kunna träna på ett lite annat sätt?

– Så är det, framförallt för oss häruppe i norr. Vi har lite mera svårigheter med träningar, just eftersom vi sitter ganska mycket på bussen. Då blir det att träningarna liknar varandra lite. Så för vår del var det nyttigt att kunna blåsa ur lite och gå hårt nu.

"Vi har varit ganska solida bakåt"

Vid en snabb blick på tabellen kan man mycket glädjande konstatera att MoDo återfinns i topp. 16 spelade matcher har resulterat i 37 poäng, något som ger ett försprång på tre poäng ner till tabelltvåan Djurgården. Innan laget gick på uppehåll tog MoDo fyra raka segrar, samtliga inom loppet av bara sex dagar. Mattias Karlin blickar tillbaka på den senaste tidens prestationer.

– Jag tycker att vi har varit ganska solida bakåt. Vi har värnat lite mera om defensiven, samtidigt som vi inte velat att offensiven ska lida. Visst har det inte gjorts lika många mål framåt, men vi har knäppt till det bakåt under de sista tio matcherna. I det stora hela har vi känts solida, resonerar huvudtränaren.

Efter att ha öppnat veckan med en förmiddagsträning och samling hemma i Örnsköldsvik satte sig MoDo på bussen för att inleda resan söderut. Imorgon kväll drar våra spelare på sig matchstället, kliver ut på isen och spelar återigen om tre nya poäng. Motståndet är Djurgården, ett lag som också kommer från en resultatmässigt stark höst.

– Jag förmodar att de kommer att vilja komma ut och sätta tonen imorgon. Det kommer att vara fullsatt, så vi kan nog räkna med fler Djurgårdare än MoDoiter på läktarna. Djurgården lär vilja försöka bygga på den energin, och det gäller för oss att ta bort den fördelen från dem från start, förklarar Mattias Karlin och fortsätter;

– Sen är det spelmässigt alltid svårt att säga på förhand hur matchbilden blir. Men vi behöver vara beredda på att de kommer ut rätt hårt.

Men ett roligt första test att starta med?

– Absolut, det ska bli en riktigt intressant match.

MoDo Hockey