NHL-backen Ole-Kristian Tollefsen klar för MODO Hockey

13 maj 2010 13:45


MODO Hockey har idag gjort klart med sitt tionde nyförvärv inför säsongen 2010/11.
Det handlar om den norske landslagsbacken OLE-KRISTIAN TOLLEFSEN.
– Vi har sökt efter en defensivt stark pjäs och i Tollefsen har vi nu hittat det. Vi är mycket nöjda över att ha lyckats knyta honom till MODO Hockey, säger MODO Hockeys sportchef Fredrik Andersson.

Ole-Kristian Tollefsen är född i Oslo 6 juni 1984. Redan som 18-åring lämnade han Norge och Lillehammer för spel i Nordamerika.
Först spelade han i WHL med Brandon Wheat Kings innan det blev spel i AHL och ECHL med Syracuse Crunch respektive Dayton Bombers.

23 november 2005 debuterade han i NHL med Columbus Blue Jackets. Totalt gjorde Ole-Kristian 145 matcher för Columbus innan han inför den här säsongen hamnade i Philadelphia Flyers.
I NHL har det blivit totalt 163 matcher, fyra mål och tolv poäng, samt 296 utvisningsminuter.

Men nu lämnar han Nordamerika för att de kommande åren spela med MODO Hockey. Tollefsen har skrivit ett kontrakt på 2+1 år.
– Känns jättespännande. Jag ser fram emot att komma till MODO Hockey och den svenska Elitserien, säger Tollefsen och fortsätter:
– Jag vet att MODO Hockey är en klubb med fin historik. De senaste åren har det inte gått lika bra men nu vill man upp i toppen igen och det passar mig perfekt.

MODO Hockeys sportchef Fredrik Andersson är självklart mycket nöjd över att kunna räkna in Ole-Kristian Tollefsen i truppen:
– Han har erfarenhet och rutin. Han har också ambitionen och viljan att vinna. Ole-Kristian är defensivt stark, är stor och gillar att spela fysiskt. Han står upp för laget i alla lägen och att ha en sådan pjäs i laget är viktigt.

Ole-Kristian Tollefsen befinner sig just nu i Tyskland med det norska VM-laget. Efter att ha varit avstängd i tre matcher kommer Tollefsen att gå in i turneringen imorgon.
– Jag har verkligen längtat. Ska bli kul att få spela igen, säger Tollefsen som beskriver sig själv som person och spelare på följande sätt:
– Som person är jag en rolig typ, gillar att ha kul. På isen är jag mer aggressiv än utanför densamma. Jag försöker alltid att skapa energi till laget.

Tollefsen som blir 26 år i nästa månad mäter 188 cm och väger 95 kg.

– Patrick Edlund, redaktör modohockey.se 2010-05-13 13:44 -