En poäng hemma mot SDE
Publicerad: 2019-12-07
Dam
Det blev en poäng i helgens andra hemmamatch i SDHL för MODO Hockey, detta efter att slutresultatet mot SDE skrevs till 2-3 efter övertid. MODO Hockeys två mål i matchen gjordes av Amanda Ahlm och Marion Allemoz.

MODO Hockey spelade sin andra match i SDHL för helgen när man under lördagseftermiddagen tog emot SDE Hockey. MODO Hockey som närmast kom från en förlust på hemmaplan mot AIK samtidigt som SDE kom från en förlust borta mot Luleå.

Den första perioden blev mållös men inte händelselös, båda lagen sköt 13 skott vardera och SDE hade två chanser i powerplay medan MODO Hockey hade en chans. Något mål blev det alltså inte i perioden och det dröjde långt in i andra perioden innan målet skulle komma.

Det var i matchens 32:a minut som målet kom och det var hemmalaget som gjorde det i spel fyra mot fyra när Amanda Ahlm gjorde sitt andra mål för säsongen på en två mot etta där Ahlm avslutade anfallet. Målet blev periodens enda och inför tredje perioden hade alltså MODO ledningen med sig.

SDE vände och vann på övertid

Det såg länge ut som att det målet skulle bli matchens enda men med drygt fem minuter kvar av tredje perioden hittade Lili Pinter rätt bakom Klara Peslarova och kvitteringen var ett faktum. Men bara 21 sekunder senare återtog MODO ledningen då Marion Allemoz satte 2-1, ett mål där hon fri med målvakten hittade rätt med ett lågt avslut.

SDE jagade kvittering och med mindre än två minuter kvar letade sig ett skott från backposition in bakom Peslarova och matchen gick till förlängning. Väl där var det gästerna som tog tillvara på chansen och Julie Zwarthoeds individuella prestation avgjorde matchen.