Tionde (!) raka segern hemma – Modigs blev straffvinnare
Publicerad: 2021-12-01
MATCHRAPPORT
Det satt långt inne och spelmässigt fanns det en del i övrigt att önska. Men MoDo Hockey vann än en gång på onsdagen, för sjätte matchen i rad och tionde matchen i rad på hemmaplan. Det blev 6-5 mot Tingsryd efter straffar.

Att sammanfatta onsdagskvällens match i Hägglunds Arena är ingen enkel sak, åtminstone inte om man inte har för avsikt att skriva en smärre roman. Det gick fram och tillbaka, upp och ner, men MoDo Hockey stod alltjämt som segrare i slutänden.

Hemmalaget rivstartade och hade ledningen med både 2–0 och 3–1 i första perioden, men Tingsryd reducerade innan pausvilan. MoDo drog sedan ifrån till 5–2 i upptakten av andra perioden och med en tremålsledning trodde nog de flesta att vägen till tre poäng var utstakad.

Men – innan tredje perioden var över var ställningen 5–5.

Däremellan hade det hänt massor i båda riktningar, med stolpskott i både hemma- och bortariktning och jättelägen åt vardera håll.

Det var, kort och gott, en svängig match där MoDos offensiva spel överglänste MoDos defensiva spel ordentligt.

Matchen gick till slut till en straffläggning och än en gång stod MoDo Hockey som vinnare. Markus Modigs blev enda målskytt och såg till att tionde raka segern på hemmaplan var ett faktum. Sex raka segrar har MoDo allt som allt i serien, när laget nu åker söderut för att ta sig an Vita Hästen på bortaplan på fredagen.

Mikkel Aagaard (2), Pontus Näsén, Erik Jinesjö Karlsson och David Bernhardt gjorde målen under ordinarie matchtid.

– Spelet utan puck är inte alls på nivån vi vill vara och där vi varit, medan spelet med puck är på en högre nivå än vad vi haft tidigare. Vi skulle önska både och, säger Jonas Holmström, MoDos assisterande tränare, i Eftersnack i MoDo Channel Premium.

Hör vad Holmström, Emil Wahlberg, Mikkel Aagaard och Markus Modigs hade att säga efteråt i spelaren nedan.