MODO Hockey med övertygande seger mot Örebro
Publicerad: 2019-01-05
Junior
MODO Hockey inledde under lördagen spelet i J18 Allsvenskan Norra då man tog emot Örebro hemma i Fjällräven Center och det blev en övertygande seger för hemmalaget. Slutsiffrorna skrevs till slut till 6-1 efter periodsiffrorna 2-0, 1-0, 3-1.

Årets J18 Allsvenskan Norra består av klubbar från J18 Elit Norra och J18 Elit Västra, där de fem bästa från respektive serie gått vidare och nu gör upp om slutspelsplatserna. Lördagens gäster Örebro tog sig med nöd och näppe till det Allsvenska spelet, efter att man tagit femteplatsen före BIK Karlskoga.

MODO Hockey, som slutade tvåa i sin serie, fick en drömöppning på matchen mot Örebro när man redan efter 1:16 tog ledningen då Jeremias Lindewall satte 1-0, framspelad av Wictor Åhström och Oskar Byström.

Det var MODO för hela slanten i första perioden, där man vann skotten med hela 18-2 och perioden vann man målmässigt med 2-0. Periodens andra mål gjorde Ernst Axel Boberg efter 10:02, där han spelades fram av Vilgot Dahlén.

Sex mål från MODO Hockey

Den andra perioden blev skottmässigt betydligt jämnare, då Örebro vann skotten med 11-8. De bästa chanserna hade dock MODO Hockey och det var också MODO som skulle få utdelning även i mittenakten.

Med 12:59 på klockan spelade Wictor Åhström fram Oskar Edmundsson, som satte 3-0 bakom Örebros målvakt. Målet blev periodens enda och när 40 minuter var spelade så hade MODO Hockey ledningen med tre mål.

Hemmalaget fortsatte trumma på i den tredje perioden och fem minuter in utökade MODO ledningen när Oskar Edmundsson betalade tillbaka till Wictor Åhström med en framspelning som Åhström kunde göra 4-0 på.

Med 9:43 på klockan gjorde Milton Eriksson 5-0 från sin backplats, efter att Emil Westman vunnit en offensiv tekning klockrent tillbaka till Eriksson. Sju minuter senare kom även 6-0 då Ernst Axel Boberg vackert spelade fram Oskar Håkansson som på bortre stolpen kunde stöta in pucken.

MODO Hockeys målvakt Jakob Olsson gjorde en riktigt bra match men han fick inte hålla nollan i matchen, då Örebro kunde reducera till 6-1 med mindre än tre minuter kvar. Målet på en snabb spelvändning där Örebro kom två mot ett och utnyttjade det på bästa sätt.

MODO Hockey inledde därmed J18 Allsvenskan Norra på ett utmärkt sätt. Redan i morgon är det dags igen för match då MODO Hockey tar emot Färjestad BK, laget som var bäst i J18 Elit Västra under hösten. Matchen spelas i Fjällräven Center med start 11:00. Varför inte göra det till en heldag i hockeyns tecken och se både den matchen och sedan se MODO Hockey ta sig an Djurgården i SDHL med start 14:30?