MODO Hockey klara för U16-semifinal
Publicerad: 2019-03-24
Ungdom
MODO Hockey U16 är klara för semifinal efter att man slutat tvåa i poolspelet i MODO-hallen under helgen. Andraplatsen i poolspelet bakom Almtuna innebär att man nu ställs mot Frölunda i semifinalen som spelas kommande helg.

MODO Hockey tog emot Almtuna, Örebro och Rögle i helgens kvartsfinalpoolspel i U16-slutspelet. De två bäst placerade lagen efter helgen var klara för semifinal kommande helg och det skulle bli en framgång för MODO Hockey.

Fredagens match mot Rögle vann MODO med 5-3 efter att man gått ifrån i mittenperioden med tre mål inom loppet av drygt fyra minuter. Inför andra perioden var ställningen 1-1 och i den tredje perioden kunde MODO hålla undan till seger efter att man gjort det sista målet med knappt två minuter kvar av matchen.

Almtuna för svåra under lördagen

Almtuna skulle vinna cupspelet med tre raka vinster och det var förstaperioden i matchen mot MODO som var skillnaden. Almtuna kunde gå ifrån till ledning med 3-0 under de första 20 minuterna och därefter så höll man undan för MODO Hockeys försök och matchen den slutade också 3-0 till Almtuna.

Inför söndagens match mot redan avhänga Örebro så var förutsättningarna enkla, minst en poäng och MODO skulle ta sig till semifinal i U16-slutspelet, något man inte gjort sedan säsongen 14/15.

MODO skulle till slut få en relativt enkel resa i den sista matchen, ledning med 2-0 efter första perioden förvaltades väl och när de 60 minuterna var spelade hade MODO Hockey vunnit med klara 7-1 och säkrat en plats i den ena semifinalen.

"Otroligt glad för killarna"

— Det känns verkligen bra, vi spelar bra och det är så härligt att se hur vi går ihop som grupp och tillsammans tar oss an uppgiften, framför allt här på söndagen, säger Sebastian Byström efter matchen och fortsätter:

— Jag är så otroligt glad för killarna, det är verkligen inte alla som får uppleva en semifinal men nu är vi där. Nu ska vi njuta av detta och ta oss an uppgiften som är framför oss. Vi kommer få möta Frölunda som är ett bra lag, men det är alla fyra lagen i semifinal. Nu är det 60 minuter som gäller och ingen idé att hålla tillbaka.

Semifinal mot Frölunda väntar

MODO Hockey är alltså klara för semifinal och det stod under söndagseftermiddagen klart att man kommer få möta Frölunda i den semifinalen. Frölunda vann samtliga tre matcher i den andra gruppen och man gjorde det med stora siffror i samtliga tre matcher.

I den andra semifinalen kommer det bli Almtuna som tar sig an Brynäs. Spelplatsen för finalspelet är ännu inte fastställt utan kommer bli klart under början av veckan. När det är klart kommer MODO Hockey återkomma med mer information inför den stundande semifinalen.