Premiären blev en succé – på söndag fortsätter flicksatsningen
Publicerad: 2021-12-07
NYHET
Det blev en riktig rivstart för MoDo Hockeys flicksatsning förra helgen. Ett 30-tal hockeysugna tjejer kom till Hägglunds Arena och gjorde premiärträningen till en riktig succé. På söndag klockan 14.30 är det dags för nästa träningstillfälle.

– Vi är så glada över att se så många tjejer som vill komma hit och spela ishockey, och vi vill verkligen se till så att de får göra det med glädje. Det finns ett väldigt stort intresse i Örnsköldsvik med omnejd och det ska vi ta till vara på, säger projektledaren Sofia Engström.

31 tjejer deltog under flicksatsningens första dag och Engström berättar att MoDo Hockey fått väldigt bra respons, både från deltagarna i Hägglunds Arena och från andra runt omkring.

– För det vill jag lyfta fram spelarna från vårt damjuniorlag som var med och hjälpte till och gjorde träningen till en så bra upplevelse för spelarna, säger Sofia Engström.

Flera tjejer som inte kunde delta senast har valt att registrera sig i efterhand, vilket borgar för god uppslutning även i framtiden – först och främst nu på söndag när det är dags för flicksatsningens andra träningspass.

Mellan 14.30 och 15.30 på söndag är alla flickspelare (födda 2016 eller tidigare) välkomna – oavsett bakgrund och erfarenhet.

Vill du eller ditt barn vara med? Det finns inget krav på föranmälan, men skicka gärna in en anmälan på denna länk så vet vi att ni kommer och kan också lätt kontakta er.

Frågor och funderingar? Mejla till Sofia Engström på [email protected].

MoDo Hockey genomför flicksatsningen i samarbete med Övikshem.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist