Förlust mot Djurgården i finalen
Publicerad: 2018-03-31
Junior
Djurgården var det enda laget som placerade sig framför MODO i tabellen i grundserien och hade fram till finalen kört över allt motstånd som kommit i deras väg. Att en tuff match väntade för MODO Hockey var givet.

Det var Djurgården som gick ut och tog kommandot i matchen och satte hård press på MODO direkt. 6:53 in i första perioden tog man också ledning efter en väldigt fin blindpass bakom ryggen från Albin Grewe, fram till Anton Larsson som kunde trycka in pucken i målet.

MODO skulle dock kvittera bara några minuter senare genom Simon Andersson, ett läge som uppstod tack vara hård forechecking av Isak Sandström och Max Wahlgren.

Innan perioden var slut hade dock Djurgården återtagit ledningen, från ett läge som inte alls såg farligt ut till en början. Än en gång var det Albin Grewe som stod för förarbetet genom att skicka en stenhård passning in i slottet som styrdes vidare via Rasmus Kahilainen och upp i krysset.

Tung start på andra perioden

Andra perioden började riktigt tufft för MODO. Tre minuter in i perioden tappade man markeringen helt och släppte till två DIF-anfallare helt fria mot Jägbring i målet, vilket resulterade i att glödhete Albin Grewe kunde utöka Djurgårdens ledning till 3-1.

Strax därefter drog man också på sig en utvisning, något som blev en positiv vändpunkt för MODO i andra perioden. I det numerära underläget som kom halvvägs in i perioden skapade man flera farliga målchanser. Efter det fortsatte man sitt massiva tryck mot Djurgården, som dock lyckades stå emot resten utav perioden.

Djurgården försvarade sig bra

När MODO kom ut i tredje perioden kunde man dock inte bygga vidare på det tryck som man visat upp i avslutningen av den andra perioden. Djurgården kom ut och spelade väldigt säkert och tog inte många risker i sitt spel.

MODO fick husera långa stunder i anfallszon men Djurgården höll dom ute bra. Några halvchanser vaskades fram men de riktigt farliga lägena och den tunga forceringen uteblev. Istället kunde Djurgården med sin tvåmålsledning slå ifrån sig större delen av perioden och bara vänta på att klockan skulle ticka.

SM-guldet från förra året gick inte att försvara. Djurgården vann till sist med 3-1 och blev svenska mästare 2018.