Björn Edlund inför helgens bortaturné mot AIK och SDE
Publicerad: 2018-10-20
Dam
I helgen reser damerna söderut för ännu en bortaturné. Två matcher ska spelas AIK på lördag och SDE på söndagen. "Det känns som att vi börjar bli van med det här nu. Vi börjar komma in i rutinerna när det gäller resandet", säger huvudtränare Björn Edlund.

Matcherna duggar tätt just nu och efter en sur förlust mot Luleå/MSSK senast kommer chansen till revansch snabbt när damerna möter AIK och SDE på bortaplan.

– Det känns bra att få hoppa upp på hästryggen igen. Det är mycket matcher nu och det är en rolig period, jag tror vi spelar tio matcher nu i oktober, säger Björn Edlund.

Trots förlust senast menar huvudtränaren att det finns mycket som det går att ta med från den matchen.

– Jag tycker vi gör en bra match ändå, och då framförallt vår andra period. De andra perioderna håller också hög klass, dock är det är en liten stund där i tredje som är lite sämre. Men vi kan ta med oss att vi fortsätter att stöka till det för förhandstippade favoriter, säger han.

Ännu en match mot AIK och SDE

Både AIK och SDE är två motståndare som man nyligen har mött. AIK så sent som förra helgen, vilket innebär att de har bra koll på sina motståndare.

– Det är ju framförallt kul att möta dem igen nu när vi har ännu bättre koll på dem. Vi kommer behöva göra en gedigen insats över sextio minuter och inte göra som sist att vi satt kvar i omklädningsrummet de första tio minuterna. AIK är ett tufft lag och vi måste lägga ner ett hårt arbete.

Björn Edlund menar att laget kommer närmre och närmre de jämna prestationerna sett över hela matcherna, och samma sak kommer krävas mot SDE.

– Samma sak gäller mot SDE. Det är jämna matcher och det dröjde till slutet av andra innan vi gjorde ett mål på dem sist. Det går inte att förlita sig på att man har stort puckinnehav, man måste även göra det här lilla extra oavsett motstånd, avslutar Edlund.

Kommunikatör, MODO Hockey Robin Hedqvist