MODO nollade Leksand
Publicerad: 2021-01-05
Dam
I mellandagarna höll Klara Peslarova nollan mot AIK. Ikväll när MODO Hockey spelade sin första SDHL-match 2021 så var det Viktorije Svejdovas tur att spika igen. ”Det är kul att se hur hon kliver in och gör flera fina räddningar. Överlag är det inte någon jätteprestation av oss ikväll men vi hittar ett sätt att vinna”, säger Björn Edlund efter segern med 3-0 borta mot Leksand.

MODO Hockey tog sin tredje raka seger i SDHL när man ikväll besegrade Leksand med 3-0. Det var länge mållöst i Tegera Arena men i slutet av andra perioden kunde MODO Hockey skaffa sig en tvåmålsledning efter mål av Jaycee Magwood och Mina Waxin.

– Jag tycker att vi i första perioden skapar tillräckligt för att göra mål. Det finns perioder när vi trycker tillbaka Leksand, har fina lägen i slottet men hittar inte nätet, säger Björn Edlund.

"Glöden finns hos oss hela tiden"

Men målen kom till sist och i slutperioden så säkrades definitivt trepoängaren när Magwood för andra gången under kvällen skrev in sig i målprotokollet.

– Det var inte vår bästa prestation för säsongen. Men vi hittar sätt att vinna matchen och man ser att glöden finns hos oss hela tiden, säger Edlund och fortsätter:

– Just det här med att vi inte riktigt kommer upp i prestation, att tajmingen och kvalitén inte riktigt är där fullt ut, tror jag beror till stor del på att vi haft få träningar den senaste tiden. Men vi löser det ändå. Vi löste det mot AIK och vi löste det ikväll.

"Hon räddar oss vid ett flertal tillfällen"

När AIK besegrades i mellandagarna så blev det seger med 1-0 och Klara Peslarova stängde igen i kassen. Ikväll i Tegera Arena var det Viktorije Svejdova som höll tätt.

– Det är kul att se hur hon kliver in, och hon räddar oss vid ett flertal tillfällen. Det är självklart en trygghet att veta att vi har målvaktsspel av hög klass, säger Edlund.

Nästa match för MODO Hockey i SDHL är under veckoslutet när man två dagar i rad möter HV71 i Fjällräven Center.

Patrick Edlund