Vinst mot Timrå i andra åttondelsfinalen
Publicerad: 2018-03-17
Junior
Efter förlusten i första omgången av åttondelsfinalen var MODO Hockeys J18-lag piskat att vinna returen i Fjällräven Center, och det märktes direkt vilket av lagen som var hungrigast på en seger.

Det syntes att det var ett revanschlystet MODO Hockey som ställde upp mot Timrå, och av den tunga förlusten i första mötet syntes ingenting. De första tio minuterna parkerade hemmalaget i anfallszon och det var bara en tidsfråga innan den första pucken skulle trilla in i mål.

Till slut kom ledningsmålet. 10:19 frispelas Rasmus Lindgren i slottet. Med god tid på sig att sikta pricksköt han in pucken bakom Jacob Hellsten i Timrå-kassen.

Kort därefter drog hemmalaget på sig en utvisning som gjorde att Timrå fick komma in mer i matchen. Det numerära underläget redes ut bra men efter det lyckades man inte få till samma tryck som innan. Inga fler puckar hittade nät under första perioden som slutade med en 1-0 ledning till MODO Hockey.

Slarvig inledning på andra

Den andra perioden inleddes sedan ganska slarvigt från hemmalaget, gång på gång gavs pucken bort i egen zon. Räddningen kom dock i form utav ett powerplay fyra minuter in i perioden och trots att det inte blev något mål i det numerära överläget så återtog MODO taktpinnen i matchen.

Det såg dock länge ut som att perioden skulle sluta mållös, något oväntat kom då ett mål i numerärt underläge för MODO. Albin Svedin och Henrik Ljungdahl utnyttjar ett dålig byte från Timrå och kommer helt fri mot Jacob Hellsten. Svedin flippar över pucken till Ljungdahl som trycker upp pucken i krysset.

Spännande sistaperiod

Slutakten inleddes starkt av hemmalaget, och flera bra möjligheter fanns att utöka ledningen ytterligare, men det ville sig inte. Istället kunde Timrå, 7:17 in i perioden, reducera till 2-1. Läget som inte såg särskilt farligt ut till en början uppstod genom att William Nilsson Ignberg kom ut med pucken i behåll efter en närkamp nere i sarghörnet, passade in till Ludvig Westerholm framför mål som prickade Marcus Nygrens vänstra kryss.

Timrås reducering gjorde att det blev lite nerver i matchen, men inget av lagen ville vika ned sig och bra chanser utbyttes mellan lagen perioden igenom. Till slut kom dock spiken i kistan när Alexander Popovic, 19:43 in i tredje perioden skickade in 3-1 i öppen bur.

Retur på söndag

Vinsten innebär att en tredje avgörande match spelas lagen mellan söndag den 18 mars klockan 11:30 i Fjällräven Center.