Vinst hemma mot Västerås i J18 Allsvenskan Norra
Publicerad: 2017-02-04

MODO Hockey mötte Västerås hemma på lördagsförmiddagen i en viktig match om poängen i J18 Allsvenskan Norra och det var hemmalaget som gick segrande ur striden då man vann med 3-1 efter periodsiffrorna 0-0, 1-0 och 2-1.

Västerås var en poäng före MODO Hockey inför lördagens möte lagen emellan och det märktes att det var en viktig match för de båda lagen, i jakten på en placering bland de fyra bästa i J18 Allsvenskan Norra.

MODO vann skotten i den första perioden med 11-8 men trots det och trots två chanser i power play så slutade den första perioden mållöst. Hemmalaget var det bättre laget och flera av chanserna man skapade var bra, men det ville sig inte i de avgörande lägena.

I den andra perioden fortsatte MODO Hockey att vara det bättre laget och föra matchen och till slut skulle utdelningen komma. Efter knappt nio minuter av perioden så spelade Tomislav Lovric fram Max Tjernström som kom med fart på vänsterkanten och med ett distinkt skott hittade Tjernström rätt vid det första krysset, ur en snäv vinkel.

Svar på tal avgjorde matchen

Den tredje perioden inleddes med att MODO drabbades av en utvisning och det utnyttjade Västerås då de kunde kvittera på ett backskott från blå, efter dryga minutens spel med en man mer på banan.

Men MODO Hockey skulle åter ta ledningen, direkt efter att Västerås kvitterat. Blott 20 sekunder senare gjorde Linus Pettersson 2-1 efter att Anton Gradin spelat in pucken framför mål och Oscar Frestadius med en bredsida styrde pucken vidare till en fristående Linus Pettersson.

I slutet av perioden tog Västerås ut målvakten i ett sista försök att få till en kvittering, men med 20 sekunder kvar av perioden fastställde istället Oscar Frestadius slutresultatet till 3-1 med sitt mål från halva planen.

MODO Hockey tog i och med segern ett kliv uppåt i tabellen och är placerade på en femteplats, två poäng bakom Leksand som under söndagen gästar Fjällräven Center. Den viktiga matchen mot Leksand börjar 16:00.