"Det ska bli roligt och vi siktar på tre poäng"
Publicerad: 2018-10-26
Herr
MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist stannade till för att prata med MODO Channel inför bortaresan till Oskarshamn för match på lördag kväll. Med seger i den senaste matchen mot Södertälje siktar laget på tre nya poäng där nyförvärvet Ludvig Elvenes ansluter till matchen för debut i MODO Hockey.

MODO Hockey kommer senast från seger i den senaste matchen där laget besegrade Södertälje SK med 3-0 hemma i Fjällräven Center. Under fredag förmiddag tränade laget i MODO-hallen inför bussresa till Oskarshamn och en väntande roadtrip med två matcher på tre dagar.

– Vi har jobbat på smådetaljer i offensiven och lite hur vi ska våga skjuta direkt och få bättre självförtroende där. Med tanke på att någon hade gjort ett practical joke efter matchen senast och lämnat koden till skott-tältet så känns det som vi behöver träna på skott, skrattar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist i MODO Channel och fortsätter:

– Vi gör en bra match mot Södertälje där vi spelar en i mångt och mycket en kontrollerad och fin ishockey som påminner om SHL-hockey. Men där vi brister är slutmomenten då vi spelar i ett högt tempo men även måste kunna sätta puckarna i mål i ett högt tempo.

"Vi har gett oss själva en bra start"

MODO Hockey har spelat mot samtliga lag i HockeyAllsvenskan 2018/2019 med facit 9 vinster och 3 förluster. Endast IK Oskarshamn återstår som motståndare innan serien "vänder" och en fjärdedel av grundserien är färdigspelad.

– Det ska bli jätteroligt att träffa vänner i Oskarshamn då jag var där den senaste säsongen. Men jag är inte nämnvärt sentimental utan vill bara att vi precis som andra matcher ska vinna och ta tre poäng, kommenterar Hellkvist och avslutar:

– Resultatmässigt är det lite mer än godkänt sett till matcherna så här långt. Vi har gett oss själva en bra start i serien men prestationsmässigt har det varit varierat, men det är så det är. Sett över en säsong så kommer det att vara samma utmaningar där flytet i spelet kommer och går. Det har man lärt sig av den här branschen. Det viktigaste är att vi fortsätter att vinna matcher.

Debut för Elevenes - Läget i MODO Hockey

Sjukdom innebär att Victor Öhman missar lördagens match och Tommy Enström är osäker till densamma. Tomislav Lovric ansluter till laget efter match med MODO Hockey J20 och Ludvig Elvenes är klar för spel och ansluter till lördagens matchg för att göra debut i MODO Hockey.

{!C}

Till MODO Channel

Hemmamatch och toppmöte på fredag 2/11

Med lönen på kontot är det bara att ladda upp ordentligt och redan nu skaffa din biljett till nästa hemmamatch för MODO Hockey. Nästa fredag, den 2 november, kommer AIK på besök till Fjällräven Center och med Hockeyfredag finns det inga tveksamheter hur du bäst avslutar nästa vecka. After Work från 16:00 och Efterfest med livemusik står på schemat, surfa in på modo.ebiljett.nu för biljetter till matchen!

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson