MODO besegrade Ässät

20 augusti 2013 22:23

MODO Hockey vann kvällens match hemma mot regerande finska mästarna Porin Ässät med 2-0 (0-0, 0-0, 2-0).

Målvakten Linus Ullmark var den store matchvinnaren med sina 38 räddningar.

– Det gick riktigt bra och självklart är det kul att hålla nollan, säger Linus.


MODO Hockey tog säsongens första seger när man besegrade Porin Ässät. Efter två mållösa perioder hittade Robert Hägg rätt med ett slagskott i mitten av slutperioden.

När sedan Porin Ässät i jakt på kvittering plockade Juuso Riksman ur kassen så satte Dave Spina tvåan fint framspelad av Mattias Ritola.

Men matchens MODOit var utan tvekan Linus Ullmark som agerade lugnt och säkert under 60 minuter och svarade för flera högkvalificerade räddningar.

– Det kändes riktigt bra. Tycker att vi har ett bra försvarsspel och trots att de fick skjuta en hel del skott så fick de inte så många heta målchanser, säger Linus och fortsätter:

– Att få en sådan här säsongspremiär känns naturligtvis både bra och skönt. Men det handlar om att prestera på bra nivå flera matcher i rad.

MODO Hockeys headcoach Anders Forsberg var naturligtvis mycket nöjd med sin sista utpost:

– Linus var fantastiskt duktig matchen igenom. Men samtidigt är det inte någon överraskning för mig. Jag vet att vi har två mycket bra målvakter.

Matchen i sin helhet summerar Forsberg på följande sätt:

– Det var lite blandat. Första perioden hade Ässät lite mer av initiativet men jag tycker att vi växte in i det allt eftersom. Det som var glädjande var att vi jämfört med matchen mot Björklöven den här gången tryckte upp farten betydligt bättre, samt att vi försökte sätta press på ett helt annat sätt. Periodvis tycker jag att vi spelade riktigt bra.

Matchen präglades av en hel del utvisningar vilket gjorde att det blev ganska sönderryckt. MODO Hockey drog på sig totalt åtta tvåminutare, Porin Ässät sju.

– Vi gjorde det mycket bra i box play. Att det blev många utvisningar är inte så överraskande. Det är sagt att det ska tas för spelförstörande moment och det blev en hel del slashingutvisningar. Det här är någonting vi får jobba på framöver, att vara mer disciplinerade på dessa områden, säger Forsberg.

Det blev en hel del fysiskt spel ikväll – flera tuffa närkamper.

– Ässät har ett storvuxet lag och de klev på bra i det fysiska spelet. Det var nyttigt för oss, säger Forsberg.

Individuellt är Ullmark i kassen redan nämnd. Forsberg vill också plussa för ytterligare spelare:

– Joonas Lehtivuori och Oscar Hedman på backen, forwardsmässigt vill jag sätta plus för Samuel Påhlsson, Christopher Bengtsson, Peter Öberg, Kristian Forsberg och Dave Spina.

William Nylander?

– Det var viktigt för både honom och oss att få se honom i en match. Nu vet han vad som krävs på den här nivån och det jag kan konstatera är att han har oerhört mycket kvalité i sig, avslutar Forsberg.