Två förlorade poäng på hemmaplan
Publicerad: 2023-02-01
MATCHRAPPORT
Det blev 3-4 efter straffar hemma mot Kristianstad på onsdagskvällen. Detta efter en MoDo-insats som lämnade en del i övrigt att önska.

MoDo hade 1-0 med sig efter första perioden sedan Oscar Pettersson hittat rätt i numerärt underläge och 2-0 kom i upptakten av andra perioden efter ett kvickt anfall där Mikkel Aagaard var sist på pucken. Målchanser hade definitivt inte saknats för ytterligare hemmamål heller.

Sedan tappade hemmalaget koncepten, spelade slarvigt, gav Kristianstad lillfingret och gästerna tog hela handen. 2-0 vändes hastigt och olustigt till 2-3.

I tredje perioden kunde MoDo ändå forcera in en kvittering sent i spel sex mot fem genom David Bernhardt, men mer än en poäng blev det inte. Hemmalaget hade ett gyllene läge att avgöra i spel fem mot tre i förlängningen men special teams hackar för tillfället.

Det hela avgjordes i en straffläggning där Nick Halloran visade klass och nätade två gånger men där gästerna ändå drog det längsta strået.

EFTERSNACK

Huvudtränare Mattias Karlin och lagkapten Emil Wahlberg gästade vårt direktsända eftersnack i MoDo Channel Premium. Se sändningen i repris nedan.

{!A}

MATCHFAKTA

Modo Hockey-Kristianstad 3–4 (1–0, 1–3, 1–0, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (2.00) Oscar Pettersson (Daniel Brickley, Daniel Mannberg) spel fyra mot fem.

Andra perioden: 2–0 (0.27) Mikkel Aagaard (Marcus Vela, Riley Woods).

Tredje perioden: 3–3 (18.29) David Bernhardt (Pontus Näsén, Mikkel Aagaard)

Skott totalt: 49–27.

Publik: 2409.

NÄSTA MATCH

Härnäst väntar en match på bortaplan när vi åker och gör upp mot Karlskoga i Nobelhallen på fredag kväll. Nedsläpp klockan 19.00.

NÄSTA HEMMAMATCH

På onsdag är MoDo tillbaka hemma i Hägglunds Arena och tar sig då an Västervik, även den matchen startar 19.00. Kom och stötta oss på plats i jakten på poäng – säkra din plats redan nu på vår biljettsida!