Klara Peslarova – årets målvakt i SDHL
Publicerad: 2022-04-14
NYHET
MoDo Hockeys målvakt Klara Peslarova var bäst i hela ligan den gångna säsongen. Tjeckiskan utsågs nämligen till Årets Målvakt när SDHL Awards hölls för att hylla säsongens främsta prestationer i SDHL.

Det är en synnerligen imponerande säsong som hon har stått för, vår burväktare Klara Peslarova. På 24 starter mellan stolparna i grundserien blev det 16 segrar, hela 92,44 i räddningsprocent och en hållen nolla. I kvartsfinalserien mot HV71 steppade hon upp ytterligare och räddade hela 94,29 procent av alla skott som gick på mål.

Lägg därtill att hon utmärkte sig med Tjeckien i OS i Peking, så till den grad att hon blev uttagen i hela turneringens allstar-lag.

Nu kan hon lägga ytterligare en hedersutmärkelse på prishyllan. När SDHL Awards hölls så blev Klara Peslarova nämligen utsedd till Årets Målvakt. Hon fick dessutom pris för Årets Räddning för en imponerande räddning mot Leksand i oktober.

Motiveringen för Årets Målvakt:

"Med hennes snabba och explosiva förflyttningar ger hon alltid laget en chans att vinna. Hon har ett spelsinne utöver det vanliga som gör att hon är steget före skytten. Hon har dessutom en klubbteknik som är något extra för att vara målvakt, hon blir då och då även lagets extra back med hennes kyla. Detta gör henne till en av världens bästa målvakter."

– Jag är väldigt tacksam och vill tacka alla som röstade på mig. Det känns väldigt kul. Självklart är jag överraskad för jag hade inte förväntat mig det här, det är så många målvakter i ligan som är bra, sa Peslarova som själv var på plats på galan och mottog priserna.

Stort grattis, Klara!

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist