Björn Edlund inför helgens två hemmamatcher
Publicerad: 2019-10-11
Dam
MODO Hockey har två raka hemmamatcher i SDHL när Djurgården och Linköping gästar Fjällräven Center på lördag respektive söndag. Matchstart båda dagarna är 16:00. "Vi går in i helgen med inställningen att ta sex poäng på hemmaplan och avancera i tabellen", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel.

MODO Hockey kommer till spel i helgen med fyra raka segrar när hemmasegrarna över Göteborg följdes upp med en väldigt lyckad roadtrip förra helgen där Brynäs först beserades efter straffläggning innan tre poäng bärgades mot Leksand dagen efter.

– Vi gör en riktig krigarinsats mot brynäs där vi spelar många boxplay som vi reder ut genom att slita hårt över hela isen. Brynäs är det spelförande laget sett över 60 minuter där vi pratade att inför tredje hade vi läget att gasa och fick ett mål på ett väldigt fint sätt för att kvittera matchen. Sen hade vi en fantastisk målvakt i Klara Peslarova som använde mycket murbruk i matchen och alla offrade sig matchen ut innan vi vinner matchen på straffläggning, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel och fortsätter:

– Mot Leksand inledde vi starkt för att gnugga ner dem. I den andra blev vi lite för passiva till följd av special teams. Men sen höjer vi oss igen och får välförtjänt utdelning där vi tar över 80 % av våra avslut från slottet vilket är mycket bra.

"Har vunnit matcher på flera olika sätt"

MODO Hockey ligger på sjätte plats i SDHL med elva inspelade poäng på sju matcher. Helgens motståndare Djurgården har nio poäng medan Linköping har sju poäng för platserna bakom MODO Hockey i SDHL 2019/2020. Det är med andra ord viktiga matcher som väntar på hemmaplan i helgen.

– Vi har ett bra självförtroende då vi vunnit matcher på olika sätt både genom att hämta upp matcher och vara det spelförande laget, kommenterar Edlund och avslutar:

– I helgen möter vi lag som ligger nära oss i tabellen och vi vet att de ovanför oss spelar tuffa matcher. Vid full pott är avancemang i tabellen ett faktum och det är en bra tändvätska för matcherna.

{!C}

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

MODO Hockey kommer till spel utan skadade Erica Rieder där även Amanda Ahlm tvingas till fortsatt frånvaro men är tillbaka i träning. Marion Allemoz fick ett skott på fingret i matchen mot Brynäs och är ur spel den närmaste tiden.

Förköp biljetter på modo.ebiljett.nu

Enklaste sättet att skaffa biljetter till säsongens hemmamatcher i SDHL är att förköpa via något av våra ombud i Örnsköldsvik med omnejd eller på modo.ebiljett.nu. Varmt välkommen på match!

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson