Seger och tre poäng mot Almtuna på bortais
Publicerad: 2020-02-19
MODO Hockey besegrade Almtuna med 1-4 på bortaplan för tre poäng på onsdagskvällen. Patrik Bartosak svarade för 27 räddningar när Fredrik Olofsson, Kalle Jellvert, Jonathan Johnson och Patrik Karlkvist var MODO Hockeys målskyttar. Nästa match väntar på hemmaplan på fredag när Kristianstad gästar i Fjällräven Center.

MODO Hockey startade säsongens fjärde möte mot Almtuna i full fart och skapade flera förstklassiga målchanser direkt från nedsläpp i Gränbyhallen. Adam Tambellini träffade stolpen i powerplay efter sex spelade minuter och i ett efterföljande spel i numerärt underläge kom Magnus Häggström i fritt läge utan att överlista Jesper Eliasson i Amtuna-kassen. Inga mål föll i den första perioden som slutade med skottstatistiken 6-15.

Den andra perioden fortsatte MODO att öppna starkt i och skapade målchanser innan Henrik Björklund fick en smäll och MODO powerplay i fyra minuter. Björklund, efter tröjbyte till nummer sju, spelade då fram till Fredrik Olofsson som från nära håll i slottet satte 1-0 efter 13:46. MODO Hockeys ledning balanserade sedan på en skör tråd där Patrik Bartosak räddade flera farliga lägen från hemmalaget.

MODO stod emot den tillfälliga anstormningen från hemmalaget och istället kom 2-0 efter 17:03 när Iikka Kangasniemi vackert spelade fram Kalle Jellvert som fri framför Almtuna-kassen vände om och sköt sitt tolfte mål för säsongen. Den ställningen stod sig perioden ut där skottstatistiken slutade 11-16.

MODO försvarade ledningen för tre poäng

Tvåmålsledningen inför den andra perioden försvarade MODO Hockey där Patrik Bartosak kom upp stort. I mitten av den andra perioden svarade målvakten för flertalet riktigt högklassiga räddningar med bland annat en dubbelräddning som avslutades med en sylvass plockhandsräddning. Efter anstormningen från hemmalaget svarade Adam Tambellini för en individuell prestation, sköt och Jonathan Johnson slog in returen för 0-3 efter 12:44 vilket var Johnsons 26:e mål för säsongen.

Almtuna fick sedan powerplay när fem minuter återstod av den tredje perioden och efter en vunnen tekning för hemmalaget kunde Tobias Åhström skjuta 1-3 efter 15:26, men MODO avslutade sedan målskyttet i matchen när Patrik Karlkvist satte 1-4 i öppen kasse efter 18:19. Patrik Bartosak svarade för 27 räddningar i matchen där skottstatistiken skrevs till 28-39.

Hockeyfredag på fredag i Fjällräven Center

På fredag är Hockeyfredag tillbaka med AW från 16:00 och Efterfest i Guldbaren då Kristianstad gästar Fjällräven Center. Det återstår endast två hemmamatcher av HockeyAllsvenskan 2019/2020 och du är varmt välkommen till Örnsköldsviks största mötesplats!